SHIBA INU

De Shiba Inu is een cryptocurrency die na het succes van de Dogecoin heeft mogen rekenen op een flinke boost in populariteit. Veel investeerders noemen deze cryptocurrency ook wel de ‘Dogecoin killer’. Dit heeft er onder meer mee te maken dat de Shiba Inu een hondensoort uit Japan is die ook naar voren kwam bij de Dogecoin. De Shiba Inu wordt geregeld gekwalificeerd als een ‘memecoin’, een soort grapje. De vraag is echter in hoeverre de Shiba Inu nog als een meme kan worden gezien, nu het in de top 20 cryptocurrencies met de hoogste marktkapitalisatie staat. Hieronder lees je er meer over.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
SHIBA INU kopen
Bitvavo logo
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
SHIBA INU converter

Shiba Inu Koers

De Shiba Inu (SHIB) betrad in het voorjaar van 2021 de cryptomarkt. Al in mei werd een forse stijging ingezet die leidde tot een all-time high. Het duurde echter niet lang voor de koers zakte naar een lager niveau. Sinds juni 2021 is de koers zeer volatiel.

SHIBA INU bij Bitvavo
9.2/10
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een experimenteel cryptocurrencyproject met de focus op de vorming van een gedecentraliseerde gemeenschap. Het werd opgericht door de groep Ryoshi Research. Er wordt ook wel gesproken over een ‘community-driven project’. Je zou de Shiba Inu kunnen zien als een opvolger van de Dogecoin. Beide cryptocurrencies stellen de Japanse jachthond Shiba Inu centraal. Er is met dergelijke projecten echter wel wat vreemds aan de hand. Hoewel het soms anders lijkt, hebben de Shiba Inu en de Dogecoin namelijk helemaal geen functie. Het zijn ‘memecoins’. Dit zijn cryptovaluta’s die als grapje worden opgericht.

In tegenstelling tot de Dogecoin heeft de Shiba Inu meerdere tokens. Door dit ecosysteem is er sprake van een vrij omvangrijk project. Het gaat niet alleen om de populaire (ERC20-)token SHIB, maar ook om de LEASH en de BONE. In totaal bestaan er maximaal 107.646 LEASH tokens en 250.000.000 BONE tokens. Als houder van BONE tokens heb je stemrecht binnen het project. Een ander project dat onder de noemer van Shiba Inu is opgericht, is ShibaSwap. Dit is een decentrale exchange die tot doel heeft de handel tussen de tokens van de Shiba Inu te faciliteren.

De SHIB, LEASH en BONE kun je staken. Staken is tokens vasthouden zodat de blockchain goed blijft draaien. Omdat de Shiba Inu als memecoin een breed publiek moet aanspreken, proberen de makers minder technische termen te hanteren. Ze spreken niet van staken maar van begraven (bury). Je krijgt hier andere tokens voor terug. Begraaf je SHIB, dan krijg je xSHIB. Begraaf je LEASH, dan krijg je xLEASH, en begraaf je BONE, dan krijg je tBone. Je kunt de tokens daarnaast binnen liquidity pools gebruiken om liquiditeit aan de markt te verschaffen. Je krijgt hiervoor BONE tokens terug.

Waarom je Shiba Inu wilt kopen

De Shiba Inu is een memecoin en daarmee een grapje. Waarom zou je jouw kostbare fiatgeld inruilen voor tokens die als grapje worden gepresenteerd? In het verleden is vaak genoeg gebleken dat memecoins best een paar keer flink over de kop kunnen gaan. Dit komt met name door investeerders die lucht krijgen van een hype op sociale media. Zo werd de Dogecoin via het platform Reddit erg populair. Hoe meer mensen in een project investeren, hoe hoger de koers. Het maakt dan niet uit of de munt wel nuttig of relevant is. Eenzelfde gedachtegang geldt bij de Shiba Inu. De kans is aanwezig dat de koersen van de onderliggende tokens flink gaan stijgen door toenemende aandacht van investeerders. Investeren in dergelijke projecten is eerder een gok dan een onderbouwde speculatie. Accepteer je ‘high risk’ voor een ‘high reward’, dan zit je met de Shiba Inu wel goed.

Waar koop je Shiba Inu?

Om een van de tokens van de Shiba Inu te kopen, kun je terecht bij een cryptocurrency exchange. Controleer altijd of de token waar jij naar op zoek bent ook daadwerkelijk tot het aanbod behoort. Wanneer je een exchange hebt gevonden die goed bij je past, kun je hierop een account aanmaken. Dit account geeft je toegang tot de handelsomgeving waarin je tokens kunt kopen en verkopen. Sommige exchanges laten het toe om zonder een account te handelen. Je dient je tokens dan buiten de exchange op te slaan. Dergelijke exchanges zijn echter sterk in de minderheid, aangezien overheden steeds strengere regels omtrent transparantie stellen. Heb je eenmaal toegang tot de handelsomgeving, dan kun je fiatgeld storten. In veel gevallen kan dit met iDEAL, je creditcard of een bankoverschrijving. Wat de precieze betaalmogelijkheden zijn, verschilt per exchange.

SHIBA INU bij Bitvavo
9.2/10
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication

Kenmerken Shiba Inu

De Shiba Inu heeft als memecoin een interessante positie binnen de cryptomarkt. Hoewel hij weinig functionaliteiten heeft, profiteer je wel van de voordelen die kleven aan cryptovaluta’s in het algemeen.

Lage prijs SHIB

Een SHIB token kost erg weinig. Zo kun je bijvoorbeeld met 1 cent al veel tokens aanschaffen. Dit maakt de SHIB erg bereikbaar voor beginnende investeerders. De lage prijs betekent echter niet dat de Shiba Inu weinig waarde heeft. Een dergelijke conclusie zou je alleen op basis van de marktkapitalisatie kunnen trekken.

GRRR lijst

De Shiba Inu werkt met een zogeheten GRRR-lijst. Dit is een lijst die ervoor zorgt dat de wallets van reguliere (centrale) exchanges niet in aanmerking komen voor staking. Dit brengt met zich mee dat alleen particuliere investeerders voor staking in aanmerking komen. Hetzelfde geldt overigens voor liquidity pools.

Dogecoin Killer

De SHIB wordt ook wel de Dogecoin killer genoemd. Deze bijnaam komt voort uit het feit dat de SHIB een hogere marktwaarde kan hebben dan de Dogecoin, zonder de 0,01 te passeren. Een gelijkenis met de Dogecoin is de Japanse Shiba Inu hond die centraal staat. Daarnaast kwalificeren beide digitale valuta’s als memecoins.

Hoog risico

Als je in Shiba Inu investeert, moet je een vrij hoog risico accepteren. Dit komt doordat de Shiba Inu geen functie heeft en daarmee amper een fundament. Prijsstijgingen moeten puur komen van fanatiekelingen die bij willen dragen aan de hype. Mocht de Shiba Inu echt doorbreken, dan zou de prijs zeer hard kunnen stijgen.

Shiba Inu Wallet

De tokens van de Shiba Inu dien je op te slaan in een wallet. Dit kan een wallet zijn die zit ingebouwd in de handelsomgeving van je exchange. Een dergelijke online wallet zal je veel gebruikersgemak bieden, maar is niet waterdicht als het gaat om veiligheid. Op dat vlak scoort een zogeheten cold wallet beter. Dit is een fysieke offline wallet die niet gehackt kan worden. Dit biedt echter een stuk minder gebruiksgemak.