Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Shitcoin (Shit)

Shitcoin (SHIT) is een relatief nieuwe cryptovaluta gebaseerd op de blockchain van Ethereum, met de belofte van snelle, veilige en goedkope transacties zonder tussenkomst van een derde partij. Deze coin is ontstaan als parodie op altcoins die niets nieuws zouden bijdragen aan de wereld van cryptovaluta of zelfs bedoeld zouden zijn om investeerders op te lichten.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Shitcoin (Shit) converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Shitcoin Koers

Shitcoin (SHIT) vertegenwoordigt een zeer bescheiden waarde in euro’s sinds het ‘live’ ging in september 2019. De Shitcoin token kon in de eerste helft van 2021 flink meeliften op de positieve stemming op de cryptomarkt met een aanzienlijke stijging van de koers, zoals te zien is in de grafiek. Daarna zakte de koers, zoals eveneens te zien is in de grafiek, ook weer hard in.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Shitcoin?

Het daadwerkelijke verhaal achter de oprichting van Shitcoin is erg schimmig. De coin verscheen in september 2019 voor het eerst op de markt, maar wie er precies achter zit, is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het gaat om een initiatief om de draak te steken met altcoins die weinig werkelijke waarde hebben. Het is immers niet moeilijk om een alternatieve cryptovaluta te produceren, maar voor veel (onervaren) beleggers is het aanzienlijk lastiger om te onderscheiden welke altcoin daadwerkelijk een goede investering is. Daardoor kunnen fraudeurs anderen gemakkelijk zand in de ogen strooien door ingewikkelde technische verhalen op te houden. Shitcoin (en het kopen ervan) is een gekscherend antwoord op deze praktijken.

Waarom je Shitcoin wilt kopen

Het mogelijke succes van Shitcoin zit hem in hoeveel mensen bereid zijn iets te kopen wat eigenlijk bedoeld is als een parodie op andere altcoins en een zeer lage koers heeft. Dat maakt het een grote gok, want het is de vraag in hoeverre veel anderen daar hun geld op durven inzetten. Desalniettemin presenteert Shitcoin zich als een oplossing voor snelle, directe betalingen zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank. Dat zou in theorie het kopen van Shitcoin interessant kunnen maken.

Waar koop je Shitcoin?

Omdat Shitcoin niet erg serieus genomen wordt en weinig waarde in euro’s vertegenwoordigt, kun je deze crypto ook niet op veel plekken kopen of inruilen. Een plek waar je wel Shitcoin kunt kopen, is Uniswap. Om hier aan Shitcoin te komen, moet je eerst voor euro’s voor de juiste prijs Bitcoin of Ethereum kopen. Deze kun je vervolgens inruilen voor Shitcoins. Om de prijs van je Shitcoins weer te verzilveren voor euro’s, moet je de omgekeerde weg volgen.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Shitcoin

Een aantal kenmerken onderscheidt Shitcoin van andere crypto coins:

Lage transactiekosten

Shitcoin heeft een eenvoudige infrastructuur en het is niet bedoeld door de ontwikkelaars om snel rijk van te worden. Daardoor kun je profiteren van zeer lage transactiekosten bij transacties in Shitcoin.

Veilig en snel

Omdat er geen tussenkomst van een derde partij is, kan er minder misgaan bij transacties. Dat maakt Shitcoin een veilig platform dat daarnaast ook nog eens garant staat voor snelle transacties.

Shitcoin Wallet

Als je Shitcoin tokens wilt kopen en kunnen bewaren voor de langere termijn, heb je een elektronische wallet nodig om ze in op te slaan. Shitcoin zelf biedt geen wallet, maar omdat het gaat om een ERC20-token, kun je deze crypto kopen en opslaan in alle wallets die ook Ethereum (en andere ERC-20 tokens als Chiliz, Augur, Edgeless en Ormeus Coin) ondersteunen. Daarom heb je een ruime keuze aan verschillende soorten crypto wallets: hardware wallets zoals die van Ledger en Trezor en desktop wallets en mobiele wallets als Coinomi, Exodus en Trust Wallet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!