Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Siacoin

Siacoin (SC) is een decentraal blockchainnetwerk dat zich richt op het aanbieden van cloudopslag. Het netwerk van Siacoin zorgt ervoor dat bestanden in zijn geheel nooit op één locatie zijn opgeslagen. De bestanden worden opgeknipt en vervolgens verspreid over het netwerk. In dit opzicht onderscheidt dit cryptoplatform zich van gevestigde clouddiensten als Google Drive en Microsoft OneDrive. Als het aan Siacoin ligt, revolutioneren zij de wereld van cloudopslag.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Siacoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Siacoin Koers

Siacoin werd gelanceerd in 2015. In het najaar van 2015 zijn de eerste kleine bewegingen in het koersverloop dan ook te ontdekken. De koers bleef vrij laag, maar stabiel. 2017 was het jaar waarin Siacoin wat meer volatiliteit begon te krijgen. In het begin van 2018 steeg de koers naar bijna €0,08. Een dergelijke koershoogte bleek echter niet solide, waardoor de koers weer flink daalde en stabiliseerde. In 2021 is opnieuw volatiliteit te ontdekken.

Siacoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Siacoin?

Siacoin (SC) werd bedacht in 2013 en gelanceerd in 2015. Dit decentraal blockchain netwerk richt zich op het aanbieden van cloudopslag. Iedereen die deelneemt aan het netwerk, kan bestanden hosten en opslaan. Wanneer je een bestand opslaat, zal het eerst worden versleuteld en daarna worden verdeeld over het hele netwerk. Houders van de bestanden beschikken dus slechts over een klein stukje bestand dat tevens versleuteld is. Dit is onaantrekkelijk voor hackers; nu de opgesplitste bestanden weinig waarde hebben. Alleen de eigenaar zelf kan met een privé-sleutel volledige toegang krijgen tot zijn bestanden. Het concept van Siacoin lijkt in die zin sterk op dat van Storj.

wat is Siacoin

Waarom je Siacoin wilt kopen

De cloudopslag van Siacoin is erg veilig, doordat bestanden op worden gesplitst in kleine segmenten die decentraal worden verdeeld. Hier ligt een forse tegenstelling met de diensten van bijvoorbeeld Google of Apple, waar bestanden centraal op één plek klaarliggen om gehackt te worden. Siacoin levert dus een dienst met toegevoegde waarde. Dit blijkt ook uit het feit dat steeds meer bedrijven Siacoin implementeren als hun hoofdplatform voor cloudopslag.

Waarom je Siacoin wilt kopen

Waar koop je Siacoin?

Als je SC tokens van Siacoin wil kopen, kan dit bij een crypto exchange. Dit is een digitale plaats waar kopers en verkopers van cryptovaluta elkaar tegenkomen. Bekende exchanges zijn Binance, Bitvavo en Kraken. Voordat je bij een dergelijke exchange SC tokens kunt aanschaffen, zal je een account moeten maken. Als je een account hebt, dien je hier geld op te storten. In de meeste gevallen kan dit naar Nederlandse standaarden en dus met iDEAL, creditcard of een bankoverschrijving.

Siacoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Siacoin

Siacoin is een cryptocurrency project met de focus op het aanbieden van een decentraal platform voor cloudopslag.

Decentraal

Je bestanden zijn bij het gebruik van Siacoin niet centraal opgeslagen bij een groot bedrijf. Dit komt omdat bestanden in stukjes worden geknipt en vervolgens worden verdeeld over het hele netwerk. Deelnemers van het netwerk zitten verspreid over de hele wereld.

Peer-to-peer

Een digitaal contract tussen huurder en verhuurder van opslagruimte kent volledige peer-to-peer werking. Dat wil zeggen dat er geen derde partijen zijn die je bestanden zullen controleren, wanneer je gebruik maakt van de cloudopslag.

Gemakkelijk gegevensherstel

Een bestand wordt alvorens als opslag opgedeeld in ruim dertig stukken. Mocht één de van de hosts wegvallen, dan is dit geen probleem. Aan tien van de dertig hosts heb je namelijk voldoende om gegevens volledig te herstellen.

Investering

Siacoin gaat de strijd aan met grote aanbieders van cloudopslag. Hierbij hanteert het een innovatieve en vernieuwende werkwijze die zorgt voor meer veiligheid. Hierom kan Siacoin een interessante investering vormen.

Siacoin Wallet

Wanneer je SC tokens wil aanschaffen, moet je ze ook opslaan. Dit kan op twee manieren: in een hot wallet of in een cold wallet. Een hot wallet is het gemakkelijkst. Je slaat je tokens dan op in een digitale wallet van de exchange. Een andere optie betreft de cold wallet. Je upload je bestanden dan op een fysiek apparaatje.

Siacoin Wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!