Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Status

Status is meer dan alleen een cryptovaluta. Het is in de eerste plaats een smartphone-app waarmee je directe toegang krijgt tot het volledige netwerk van Ethereum-applicaties. Het platform Status biedt je eveneens een decentrale berichtendienst, een mogelijkheid om P2P-betalingen te verrichten en een Web 3.0 browser. Hoe betaal je binnen Status voor diensten? Simpelweg met het SNT (Status Network Token). Deze cryptomunt heeft inmiddels ook een solide beleggingswaarde.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Status converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Status Koers

Bij de eerste koersgang (ICO) op 20 juni 2017 betaalden investeerders €0,0322 voor 1 SNT. Binnen één dag werd voor ongeveer €90 miljoen aan coins gekocht. Van de maximaal 6.804.870.174 SNT was begin 2021 al circa de helft in circulatie.

Status bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Status?

De mobiele applicatie Status is ontwikkeld door twee Zwitsers, Carl Bennets en Jarrad Hope. De applicatie is ontwikkeld om gebruikers een centrale plek binnen het steeds groeiende Ethereum-netwerk te bieden. Het decentrale karakter van Ethereum-applicaties levert in de praktijk namelijk ook wat minpunten op. De apps zijn verspreid en je krijgt continu met andere tussenpersonen te maken. Met Status op je smartphone vind je populaire Ethereum-apps als Decentraland, MakerDao, Airswap, Ethland, Live Peer en tientallen andere meteen in de Status App directory. Je kunt deze functie van het platform dus een beetje vergelijken met de functie die de Google Play Store heeft voor Android-applicaties.

Status en Ethereum

Waarom je Status wilt kopen

Hoewel je de app Status gratis kunt downloaden en kosteloos best veel kan doen, zijn er ook premiumdiensten die SNT kosten. Bijvoorbeeld wanneer je digitale activa wilt omzetten naar euro’s. Ook voor specifieke pushmeldingen en communicatie zonder gebruikersnaam heb je Status Netwerk Tokens nodig. Transacties met SNT verlopen snel en betrouwbaar. Het is een zogenoemde ERC-20 token, gebouwd op het blockchainnetwerk van Ethereum.

status kopen via de app

Waar koop je Status?

Status Netwerk Tokens koop je gemakkelijk bij veel handelsplatformen. Crypto exchanges zoals Binance bieden je bovendien een scala aan lokale betalingsmogelijkheden: iDEAL, bankoverschrijving, betaalpassen en contant geld. Je kunt ook voor SNT betalen met Ethereum en stablecoins als BUSD (Binance USD) en USDC (Coinbase USD). Een account op een betrouwbare exchange is doorgaans snel aangemaakt.

Status bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken Status

De SNT is onderdeel van een gedecentraliseerd en veilig netwerk. De cryptomunt heeft inmiddels zijn investeringspotentie bewezen en is een goede aanvulling voor je portfolio.

Solide ondersteuning

Door de sterke connectie met het Ethereum-netwerk lift de waarde van je SNT haast automatisch mee op de koers van Ethereum. In het eerste kwartaal van 2021 steeg de koers van Status coins met 450 procent.

Positieve vooruitzichten

Aankomende ontwikkelingen, zoals het Status Teller Netwerk (gebruikers kunnen onderling fiat-valuta’s wisselen voor digitale valuta’s), zullen de SNT-koers naar verwachting positief beïnvloeden.

Stemrecht

Als Statusgebruiker heb je recht om te stemmen over voorgestelde uitbreidingen en wijzigingen. Zo heb je invloed op de toekomst van het platform en indirect ook op de koers van je SNT.

Volledige privacy

Je gebruikt Web 3.0, waar gegevens en browse-informatie van de eindgebruiker niet toegankelijk zijn voor derden.

Status wallet

Gekochte SNT-coins moet je uiteraard kunnen bewaren. Een handige optie binnen het Status-netwerk is de Status wallet. De wallet is beschermd tegen hackers en phishingaanvallen en de privésleutels worden nooit vrijgegeven. Voor lange termijn beheer biedt een wallet bij een gespecialiseerde crypto exchange een hogere mate van veiligheid.

Status Wallet

Betrouwbare exchanges