Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Steem

Steem is een blockchain-platform waarop gebruikers worden aangemoedigd goede (social) content te creëren en te delen op het eigen Steemit-platform en op andere manieren bij te dragen aan de gemeenschap. Hiervoor worden de gebruikers beloond met cryptovaluta als Steem (STEEM) of de daarvan afgeleide Steem dollars (SMD). Het hele platform is erop gericht om gebruikers waardevolle content te laten bijdragen. Zij ontvangen Steem dollars die, tegen de actuele koers van Steem, gelijk zijn aan reguliere dollars. Zo hebben de gebruikers meer zekerheid over de waarde van hun beloning, zonder direct afhankelijk te zijn van volatiele cryptovaluta.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Steem converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Steem Koers

Bij de introductie in 2016 noteerde Steem een waarde van ruim €3. Begin 2017 was de koers ingezakt tot (iets) onder de €0,10, waarna de koers medio 2017 weer omhoogschoot. In juni 2017 noteerde Steem rond de €1,90, die in het najaar weer inzakte om tegen het einde van 2017 zijn voorlopige hoogtepunt te bereiken. Eind 2017 was de koers van Steem net geen €5. Hoger nog dan de piek na introductie. In lijn met veel andere cryptovaluta volgde in 2018 een gestage daling tot een niveau tussen de €0,10 en €0,20, eind 2018. Op dat niveau stabiliseerde de koers tot begin 2021, toen de prijs van Steem weer even kort boven de €1 stond.

Steem bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Steem?

Steem is de primaire cryptovaluta van de Steem-blockchain en het Steem-platform. Sinds 2016 is deze cryptovaluta in omloop. Door het plaatsen en delen van content worden gebruikers van het platform beloond in Steem dollars, die tegen een actuele koers worden ingewisseld voor Steem. Dit beloningsmodel heeft als doel om de gemeenschap langzaam te laten groeien door goede content te belonen.

Een van de kanalen waarop gebruikers van het Steem platform content kunnen delen, is Steemit. Dit is een zelfregulerende content community. Dit gebeurt door stemmingen onder de houders van Steem Power (SP). Dit is ook een waardedrager die met Steem of Steem dollars kan worden aangeschaft. Hiermee heb je invloed op de community. Hoe meer Steem Power, hoe meer invloed. De houders van Steem Power bepalen mede de kwaliteit van de gedeelde content. Ook stemmen zij over de regels en richtlijnen van het platform. Dit wordt dus niet centraal aangestuurd, maar verloopt geheel democratisch. Het maken en delen van originele en hoogwaardige content op Steemit wordt aangemoedigd. Dit gebeurt primair via beloningen. De beste en origineelste content, krijgt de beste beloning. Dit systeem waardeert kwaliteit op democratische wijze.

Tegelijkertijd is de beloning niet afhankelijk van de – soms grillige – koers van een crypto coin als Steem. Door beloningen in eerste instantie uit te betalen in Steem dollars en niet direct in Steem, wordt dit probleem omzeild. Een uitbetaling in Steem dollars is in Steem altijd gelijk aan dezelfde som in reguliere dollars. Wie bij uitbetaling zijn Steem dollars direct in Steem omzet en deze weer in dollars, verdient dus een som in dollars gelijk aan de uitbetaalde som in Steem dollars. Steem zelf kan ongelimiteerd worden bijgemaakt en bezitters ontvangen jaarlijks tien procent rente over hun Steem dollars. Dit is mede zo om het direct omzetten van Steem dollars in reguliere valuta te ontmoedigen.

Steem community

Waarom je Steem wilt kopen

Steem koop je in eerste instantie om deel te nemen aan het platform. Daar kun je bijdragen met content of die van anderen waarderen. Deelname aan het Steem-platform is dus op zichzelf een manier om cryptovaluta te verdienen. Als investering kan Steem ook interessant zijn. De coin is er niet alleen als speculatiemiddel, maar is verbonden aan een platform dat reële waarde toevoegt. Dat maakt de valuta interessant als langetermijninvestering, al schommelt de waarde op korte termijn soms hevig. Als bezitter van Steem ontvang je jaarlijks tien procent rente. Hou daarbij wel in gedachte dat er bij Steem sprake is van voortdurende inflatie. Er worden in principe ongelimiteerd nieuwe coins toegevoegd.

Dollar steem

Waar koop je Steem?

Steem is een populaire cryptovaluta die op de meeste exchanges verhandelbaar is. Onder meer via Binance, Huobi, HitBTC en Bittrex. Over het algemeen betaal je bij Binance de laagste commissie. Om te kunnen handelen via zo’n exchange, is registreren altijd noodzakelijk. Met je account op een crypto-exchange handel je in het vervolg eenvoudig in meerdere cryptovaluta. Dat geldt in het bijzonder voor deze exchanges, maar de meeste gangbare cryptovaluta zijn verhandelbaar. Hierbij geldt dat je vele crypto’s alleen in andere cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum kunt verhandelen. Deze kun je dan vervolgens wel direct in reguliere valuta omzetten.

Steem bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Steem

Steem is een gemeenschap waarmee de leden geld – zowel crypto als reguliere valuta – kunnen verdienen door échte waarde toe te voegen. Daarmee verschilt Steem van veel andere cryptovaluta en blockchain-toepassingen.

Hoogwaardig contentplatform

Gebruikers van het Steem-platform worden aangemoedigd om goede content te produceren en te delen en worden daarvoor beloond.

Geen last van volatiliteit

Beloningen in Steem dollars zijn in principe onafhankelijk van koersschommelingen van de Steem coin. Het vermogen om aan het platform te verdienen is dus niet volledig afhankelijk van een dagkoers.

Democratische community

Houders van voldoende Steem kunnen deze op elk moment omzetten naar Steem Power. Hiermee vergroot je je invloed binnen het Steem platform. Steem Power kan slechts om de twee jaar worden omgewisseld naar Steem.

Rente

Houders van Steem dollars ontvangen jaarlijks tien procent rente. Hierdoor is het interessant om Steem dollars niet direct in te wisselen.

Steem Wallet

Je Steem coins kun je op verschillende manieren opslaan. Het makkelijkste is om dit direct op het Steem platform te doen. Daarop worden de coins die je via bijvoorbeeld Steemit verdient in eerste instantie ook op uitbetaald. Hoewel het platform als zéér veilig – en decentraal – geldt, is dit niet de veiligste manier om je Steem coins te bewaren. Een alternatief is de Esteem mobile wallet. Zeer veilig, maar kwetsbaar bij diefstal van je telefoon. De veiligste opslag is en blijft een hardware wallet. Steem crypto sla je in de meest gangbare hardware wallets op, zoals Trezor en Ledger.

Steem wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!