Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Stellar

Stellar Lumens, of Stellar, is de cryptocurrency van de Stellar Development Foundation. Deze organisatie heeft een cryptocurrency genaamd Lumen, die op verschillende beurzen verhandeld wordt onder het symbool XLM. Stellar Development Foundation is een non-profitorganisatie die zich richt op het stimuleren van de economie in ontwikkelingslanden door met hun producten leningen te verstrekken in gebieden waar banken slecht bereikbaar zijn. De cryptocurrency is open source met decentraal protocol, wat transacties tussen verschillende valuta en over grenzen faciliteert. Een betaling duurt gemiddeld 2 tot 5 seconden en is per transactie erg goedkoop ten opzichte van andere cryptocurrencies. Op deze pagina check je de koers van Stellar, en lees je waar je de coin kunt kopen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Stellar converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Stellar Lumens Koers

Het Stellar netwerk ging live op 31 juli 2014. Er werden toen 100 miljard Lumens gecreëerd, die over een periode van 10 jaar geleidelijk verspreid worden. De koers startte met bedragen in de orde van grootte van €0,0002 en liep begin 2018 op naar €0,52. Na een scherpe daling schommelde de koers tussen 2018 en 2020 tussen de €0,01 en €0,35 om begin 2021 weer een flinke stijging te maken richting het niveau van januari 2018.

Stellar bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Stellar Lumens?

Stellar Lumens werd in 2013 opgericht door Jed McCaleb, co-founder van Ripple. De non-profitorganisatie ontving investeringen van organisaties als Stripe en Google om aan de slag te gaan met het creëren van een netwerk met een eigen cryptocurrency: Stellar. Tijdens de introductie werden er 100 miljard Stellars uitgegeven, waarvan 25 procent gegeven zou worden aan andere non-profitorganisaties die ervoor zorgen dat mensen die dat nodig hebben kansen krijgen op financieel gebied. Dit doel was voor Jed McCaleb bij de oprichting van de organisatie erg belangrijk en maakt Stellar Lumens anders dan andere cryptocurrencies.

Gebruikers investeren niet alleen in zichzelf, maar creëren ook financiële kansen voor andere mensen over de hele wereld. In 2015 kreeg de cryptocurrency Stellars de naam waaronder we deze nu kennen: Lumens of XLM. In de afgelopen jaren hebben steeds meer organisaties van deze cryptocurrency gebruikgemaakt. Zo faciliteerde Stellar samen met IBM en KlickEx grensoverschrijdende transacties in de Filipijnen en werd het platform in landen als Nigeria en India gebruikt om kleine ondernemers de benodigde investeringen te geven wanneer lokale banken deze niet konden faciliteren. Op 6 januari 2021 kondigde de Minister van digitale transformatie van Oekraïne een samenwerking met Stellar aan. Stellar ondersteunt Oekraïne de komende jaren met het opzetten en onderhouden van de digitale infrastructuur. De aankondiging van deze deal zorgde voor een koersstijging van 40 procent.

Wie gebruikmaakt van Stellar Lumens werkt via een open-source protocol voor het uitwisselen van geld. De code van het Stellar-platform wordt gehost door GitHub en is voor iedereen te gebruiken. Servers draaien de software-implementatie van het Stellar-protocol om vervolgens het internet te gebruiken voor de communicatie met andere Stellar-servers. Elke server heeft een eigen ledger met alle accounts in dat netwerk. Transacties worden niet gedaan door mining, maar door een consensusproces tussen accounts met zogenoemde quorum queues. Een quorum queue is een alternatief voor mining en is een betrouwbare manier om gegevensveiligheid te faciliteren.

De manier waarop Stellar Lumens is opgezet, zorgt ervoor dat betalingen met deze cryptocurrency gemiddeld 2 tot 5 seconden duren en niet duur zijn. Dit maakt Stellar erg geschikt voor kleine transacties in USD, EUR Bitcoin, GBP en JPY. Deze variëteit aan valuta en betaalmethoden maakt Stellar Lumens een populaire investering voor geïnteresseerden over de hele wereld. Daarnaast zit aan de crypto ook een liefdadigheids-aspect, gezien het non-profitdeel van de organisatie zich al sinds de oprichting sterk inzet voor het creëren van meer financiële gelijkheid in zich ontwikkelende economieën. De daadkracht die Stellar Lumens hiermee de afgelopen jaren heeft laten zien, is voor veel mensen een belangrijke reden om deze cryptocurrency te gebruiken en te kopen.

Stellar Lumens

Waarom je wilt investeren in Stellar Lumens

Het is om verschillende redenen interessant om te investeren in Stellar Lumens. Allereerst is deze cryptocurrency een betrouwbare keuze met een relatief lange geschiedenis. Het platform is opgezet door oprichters en investeerders met veel ervaring in de digitale en financiële wereld. Daarnaast faciliteert dit open-source platform snelle transacties in een flink aantal verschillende valuta. Stellar Lumens wordt vooral gebruikt voor kleine transacties en is als non-profitorganisatie erg voordelig voor gebruikers. De kleine vergoeding die je betaalt voor gebruik (0,00001 Lumens) wordt daarnaast door de organisatie weer ingezet om zich ontwikkelende economieën te stimuleren.

Stellar sluit deals af met banken in een aantal ontwikkelingslanden, om de lokale bevolking te helpen met investeringen. 25 procent van alle transacties die Stellar doet, zijn bedoeld voor het stimuleren van economieën in regio’s waar dit nodig is. Ook biedt Stellar de mogelijkheid een deel van je valuta of winst te doneren aan goede doelen die zij faciliteren. Daarnaast heeft de organisatie bij oprichting in 2014 100 miljard Lumens aangemaakt, die gelijkmatig gedurende 10 jaar worden geïntroduceerd. Deze constante nieuwe stroom van Lumens maakt de crypto een slimme investering voor de wat langere termijn, omdat na 2024 waarschijnlijk enige tijd geen nieuwe Lumens meer worden toegevoegd. Bekijk daarom zeker de mogelijkheden om te investeren in deze cryptocurrency: help nieuwe economieën groeien en profiteer zelf ook van de mogelijke groei van deze valuta.

Open source stellar

Waar koop je Stellar Lumens?

Stellar of XLM is een van de populairste coins van het moment, met een van de hoogste volumes. De combinatie van de bijzondere bedrijfsfilosofie en het grote aanbod van deze crypto maakt XLM een populaire investering. Wil jij de stellar crypto kopen? Maak dan gebruik van een van de vele exchanges die deze cryptocurrency verkopen. Bijvoorbeeld Binance. Op dit platform koop je eenvoudig Stellar en zie je snel hoeveel jouw valuta op dit moment waard is. Daarnaast wissel je Stellar via Binance ook eenvoudig in voor een van de ruim 150 andere valuta’s die op dit platform te koop zijn.

Bij Binance koop je Stellar Lumens met een creditcard of via bankoverschrijving. Wil je liever met iDeal betalen? Ga dan op zoek naar een andere broker, zoals Bitcoin Meester of Litebit, waar je zowel met Bancontact als creditcard, iDeal en GiroPay kunt betalen. Het voordeel van handelen op een van de deze platformen is dat je er niet alleen Lumens koopt. Deze brokers hebben verschillende crypto valuta in hun assortiment, waardoor je eenvoudig handelt en bijvoorbeeld XLM verkoopt voor de aanschaf van een andere currency waar je in wilt investeren.

Stellar bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Stellar Lumens

Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van Stellar Lumens? Wij zetten nog een aantal redenen om Stellar crypto te kopen voor je op een rijtje.

Lage transactiekosten

Stellar Lumens heeft lage transactiekosten. Elke transactie met deze valuta kost slechts 0,00001 Lumens. Een schijntje in vergelijking met andere crypto’s en de ideale manier om niet te veel geld te verliezen tijdens het handelen.

Een veilig open-source platform

De oprichters van Stellar Lumens hebben voor ze met dit platform begonnen veel ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening en de IT-wereld. Zo was oprichter Jed McCaleb co-founder van betalingsplatform Ripple en investeerden grote techbedrijven als Google en Stripe in de organisatie.

Ideologische grondslag

Een andere reden om Stellar Lumens te kopen is de gedachte achter de oprichting van de organisatie. 25 procent van alle transacties op het platform helpt met het creëren van financiële gelijkheid.

Stabiele koers

De koers van Stellar Lumens was de afgelopen jaren door de constante introductie van nieuwe Lumens redelijk stabiel. Met uitzondering van enkele pieken schommelde de koers niet erg. Een stabiele investering dus!

Stellar Lumens Wallet

Wil je voor de lange termijn in Stellar Lumens investeren? Zorg dan dat je een Stellar Lumens Wallet hebt. Een Stellar Lumens Wallet is software of een gadget waarin een public en een private key worden opgeslagen. Gezamenlijk is deze informatie de sleutel tot je Stellar account. Zo weet je altijd hoeveel jouw valuta waard is en kan niemand zomaar toegang krijgen tot je account. Er zijn verschillende soorten Stellar Lumens Wallets: online, via mobiel en als hardware en software. Een voorbeeld van een goede online wallet is Blockchain, en op het gebied van software zit je altijd goed met Exodus. Exodus Mobile is overal te gebruiken en is een veilige oplossing voor mobiele gebruikers. Na het installeren van je Stellar Lumens Wallet koop of verhandel je de Lumens zoals jij wilt. Het gebruik van een officiële wallet biedt bescherming tegen cybercriminelen doordat jouw Lumens veilig opgeslagen zijn. Het blijft natuurlijk altijd van belang je wachtwoorden op een veilige manier te creëren, en gerandomiseerde toegangscodes te gebruiken. Dit, in combinatie met een app of de juiste software, zorgt ervoor dat je jouw Lumens de komende jaren veilig kunt gebruiken. Wil je meer weten over het gebruik van een Wallet? Informeer dan voordat je er een aanschaft bij de faciliterende partij.

Exodus stellar wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!