Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Storj

Storj (uitspreken als ‘storage’) is een interessant en vernieuwend cryptoproject. Waar veel cryptocurrencies de blockchain inzetten om een alternatief betalingssysteem te ontwikkelen, gooit Storj het over een hele andere boeg. Het idee achter de blockchain van Storj is namelijk om de blockchain te gebruiken als middel om gegevens van gebruikers te bewaren, een soort cloud-opslag. Het Storj-project zou moeten resulteren in zeer goed beveiligde bestanden binnen een toegankelijk en begrijpelijk systeem. Zo gaan het de concurrentie aan met de grote aanbieders van ‘reguliere’ cloud-opslagplatforms. Dit doet Storj onder meer door concurrerende prijzen te hanteren.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Storj converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Storj Koers

Binnen het netwerk van Storj wordt gewerkt met STORJ coins. Het is sinds juli 2017  mogelijk in deze STORJ coins te handelen. Aanvankelijk schommelde de prijs tussen de €0,40 en €0,50, een maand later lag de koers rond de €2. Dit bleek echter van relatief korte duur. Een dergelijke plotselinge koersstijging zie je ook terug in de grafiek rond maart 2021. Ook hierna volgde echter weer een flinke daling. Dit is het resultaat van een fluctuerende mate van vertrouwen in de markt.

Storj bij Bitvavo review
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Storj?

Storj is een open-source en decentraal blockchain-netwerk dat is ontworpen om cloud-opslag aan te bieden. Het interessante van Storj ten opzichte van de reguliere aanbieders van cloud-opslag is dat Storj bestanden binnen het netwerk versleutelt en vervolgens opknipt in heel veel kleine deeltjes. Deze kleine deeltjes met gegevens van gebruikers worden over het gehele netwerk verspreid. Iedereen die aan de blockchain deelneemt, bewaart dus een klein stukje van het bestand dat je naar het netwerk van Storj hebt geüpload. Zo’n deeltje wordt ook wel een ‘Shard’ genoemd en is in de meeste gevallen tussen de 6 en 32MB groot. De houders van deze Shards worden ‘farmers’ genoemd.

Maar waarom deze werkwijze? Wat is er mis met reguliere opslagdiensten? Als het aan Storj ligt is het een wezenlijk probleem dat bestanden binnen de meeste opslagdiensten bij één bedrijf terechtkomen. Je kunt je voorstellen dat een dergelijk bedrijf veel macht over en verantwoordelijkheid voor de toegang tot deze bestanden heeft. Door te werken met een decentraal netwerk wil Storj meer veiligheid bieden met betrekking tot je (soms kostbare) bestanden en gegevens. Wanneer een hacker namelijk een deeltje van een bestand binnen het Storj-netwerk weet te ‘stelen’, zal deze er weinig aan hebben. Dit omdat het deeltje versleuteld is en omdat het bij lange na geen geheel bestand betreft.

Dit alles maakt dat het in ieder geval een relatief uniek cryptoproject betreft met een praktisch toepasbare visie. Dat wil zeggen dat de mate van toepasbaarheid in het dagelijkse leven vrij groot is. Het netwerk gaat inmiddels al de nodige jaren mee. Storj werd in 2014 voor het eerst aan het grote publiek getoond, in de vorm van een whitepaper. In 2016 werd deze geüpdatet, waarna Storj in 2018 daadwerkelijk live ging.

wat is storj

Waarom je Storj wilt kopen

Er zijn een hoop redenen waarom je STORJ coins zou willen kopen. In eerste instantie koop je een dergelijke coin natuurlijk omdat je vertrouwen hebt in het project dat erachter schuilgaat, in dit geval het Storj-netwerk. Maar ook heeft het STORJ-netwerk een vrij hoge intrinsieke waarde doordat het,
anders dan bijvoorbeeld het geval is bij de Bitcoin, meer is dan alleen het fundament onder een betaalmiddel.

Veel mensen maken nu eenmaal op dagelijkse basis gebruik van clouddiensten. Zij willen dat hun bestanden zo veilig mogelijk worden opgeslagen. Het Storj-project zet hier een veelzeggende en relevante stap door een geheel nieuwe manier van opslag aan te bieden. Dergelijke vernieuwende projecten vormen relatief interessante investeringen.

waarom je storj wilt kopen

Waar koop je Storj?

Je kunt STORJ op verschillende plekken op het internet aanschaffen. In dit opzicht wijkt de munt amper af van andere grote cryptovaluta’s. STORJ is immers gewoon wereldwijd te koop via verschillende exchanges en brokers zoals Binance, Bitvavo en Kraken.

Wanneer je STORJ wilt aankopen, zul je een account moeten maken bij een crypto exchange of broker. Dat is vaak erg simpel. Praktisch alle exchanges en brokers hebben wel een webpagina voor dit doel. Daarbij bieden veel partijen ook nog eens een app aan. Dit kan in de praktijk handig zijn. Het is overigens wel aan te raden om het registratieproces serieus te nemen. Cryptomunten vertegenwoordigen een bepaalde waarde en kunnen dan ook gestolen worden. Kies een sterk wachtwoord en maak waar mogelijk gebruik van twee-factor-authenticatie.

Wanneer je eenmaal een account hebt, hoef je alleen nog maar daadwerkelijk STORJ te kopen. De meeste exchanges en brokers hebben een zoekfunctie waarbinnen je simpelweg ‘STORJ’ kunt intypen, waarna deze valuta direct zal verschijnen. Als je STORJ wilt kopen, moet je wel eerst geld op je account storten. In veel gevallen is dit mogelijk via iDeal en staat het geld direct op je account.

Storj bij Bitvavo review
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Storj

Storj als zodanig is een interessant cryptocurrency-project met een aantal bijzondere kenmerken die van Storj een afwijkend en bovenal origineel concept maken.

Een vernieuwende visie op clouddiensten

Clouddiensten waarbij alle bestanden centraal bij een grote onderneming worden bewaard, moeten volgens Storj iets van het verleden zijn. Door decentrale opslag aan te bieden die wordt ondersteund door de blockchain, geven zij een interessante en vernieuwende draai aan cloud-opslag.

Veiligheid voorop

Doordat de bestanden binnen het netwerk van Storj eerst worden versleuteld, is het lastig om deze bestanden te hacken. Daarnaast worden de bestanden opgeknipt in veel deeltjes die allemaal ergens anders worden bewaard. Ook dit zorgt ervoor dat (een poging tot) hacken niet interessant is.

Makkelijk herstel van bestanden

Een eigenaar van een bestand kan zijn of haar gegevens altijd terughalen wanneer minimaal 50% van de houders van deeltjes nog bestaan. Dit is prettig, want je kunt je voorstellen dat al die houders niet hun leven lang houder zullen blijven. Houders (farmers) zijn vrij om het netwerk te verlaten, en hier mag jij niet de dupe van worden.

Investering

Niet alleen heeft Storj een mooie visie, de onderliggende coin (STORJ) is ook een interessante investering. Je kunt investeren in STORJ zonder dat je daadwerkelijk gebruikmaakt van de diensten binnen het netwerk.

Storj Wallet

Wanneer je STORJ als langetermijninvestering wilt aanschaffen, is het handig om na te denken over de opslag van je kostbare STORJ coins. Je kunt je coins opslaan in een zogeheten ‘hot wallet’ van een website of een app, maar je kunt ook een ‘cold wallet’ aanschaffen. Dit is een fysiek apparaatje (bijvoorbeeld een USB-stick) waar hackers niet bij kunnen. Wel is het belangrijk dat je een cold wallet nooit kwijtraakt, anders ben je je coins in veel gevallen ook echt kwijt.

wallet storj

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!