Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Stratis

Stratis is een cryptocurrency met de focus op programmeerbaarheid. Het biedt een platform waarop ontwikkelaars van bedrijven hun applicaties kunnen bouwen. Daarnaast worden er kosteloze educatiemogelijkheden aangeboden omtrent programmeren op de blockchain. Stratis is hét perfecte voorbeeld van een zogeheten blockchain-as-a-service platform.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Stratis converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Stratis Koers

Stratis (STRAT) bestaat sinds 2016 en heeft sindsdien een aardig stuiterende koers mogen meemaken. Een all time high werd bereikt in 2017. Sprake was echter slechts van een kleine piek. Sinds 2019 is de koers op een lagere hoogte gestabiliseerd.

Stratis bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Stratis?

Stratis is een blockchain platform waarop ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen. De blockchain wordt met andere woorden slechts ingezet om projecten te faciliteren. Er wordt dan ook wel gesproken van een blockchain-as-a-service (BaaS) platform. De programmeertaal die kan worden gebruikt op het platform, betreft C#. Hoewel dit veel gebruiksgemak biedt, beschikt nog lang niet iedereen over de technische competenties om applicaties op de blockchain te ontwikkelen. Stratis biedt hierom gratis educatiemogelijkheden aan. Zo wordt het bouwen van applicaties een stuk toegankelijker voor het grote publiek. Wegens de implementatie van side chains, kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen die de hoofd chain niet beïnvloeden op het gebied van prestaties.

Educatie voor blockchain stratis

Waarom je Stratis wilt kopen

Veel bedrijven weten dat blockchain technologie best interessant is, maar hebben geen flauw idee hoe ze hiermee kunnen beginnen. Programmeren op de blockchain is namelijk best ingewikkeld. Door het aanbieden van een BaaS-platform met ingebouwde educatiemogelijkheden en een gemakkelijke programmeertaal, maakt Stratis blockchain technologie erg toegankelijk. Wanneer steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van dit platform, is de kans aanwezig dat de STRAT tokens in waarde gaan stijgen.

Veel gebruikers platform stratis

Waar koop je Stratis?

De native token van Stratis (STRAT), kan je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. De token is bijvoorbeeld opgenomen in het aanbod van de Nederlandse exchange Bitvavo. Voordat je STRAT kan aanschaffen, zal je in het bezit moeten zijn van een account bij je exchange. Hierna kan je geld storten. Dit kan bij Nederlandse exchanges – en bij de grotere partijen – vaak met iDEAL.

Stratis bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Stratis

Stratis maakt blockchain technologie toegankelijk voor iedereen die er interesse in heeft. Hiermee slaat het een relevante brug in de wereld van vandaag en morgen.

C# Programmeertaal

Gebruik wordt gemaakt van de programmeertaal C#. De meeste ontwikkelaars zullen hiermee bekend zijn. Dit biedt voordelen op het gebied van gebruiksgemak en efficiëntie. Dit kan in mindere mate worden gezegd van de programmeertaal Solidity van Ethereum.

Side chains

Het probleem van blockchain-as-a-service platforms is dat de hoofd blockchain snel overbelast raakt. Stratis maakt hierom gebruik van side chains: onafhankelijke blockchains die de ‘publieke’ chain niet beïnvloeden. Zo blijft het netwerk dus snel, los van (veeleisende) applicaties.

STRAT

De STRAT token vertegenwoordigt een bepaalde waarde en wordt gebruikt tussen de publieke blockchain en de side chains. De STRAT token werd daarnaast gebruikt om kapitaal binnen te slepen en mag je daarom beschouwen als een soort aandeel in Stratis.

Concurrentie

Stratis is een ideaal platform. Blockchain-as-a-service is echter een bekend concept waar meer projecten zich mee bemoeien. Zo zorgen NEO, ETH en Lisk voor de nodige concurrentie. Met name Lisk is een interessante concurrent, nu dit platform de (nog gemakkelijkere) programmeertaal Javascript gebruikt.

Stratis Wallet

Net als briefgeld in een portemonnee behoort, zo behoren STRAT tokens in een geschikte wallet. Je kan kiezen voor een online wallet van bijvoorbeeld een exchange. Je kan echter ook kiezen voor een fysieke (cold) wallet. Je hebt je tokens dan op een apparaatje staan. Dit biedt meer veiligheid dan een online wallet, maar minder gebruiksgemak.

Stratis wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!