Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Streamr

Streamr is geen blockchain maar een gedecentraliseerd real-time data protocol waarmee je alle soorten gegevens kunt versturen en delen, er geld aan kunt verdienen en zelfs aan crowdselling kunt doen. Het is een snel en eenvoudig peer-to-peer netwerk waar weliswaar betaling op mogelijk is, maar dat in de kern data omvat. Streamr werkt daarvoor wel parallel met een blockchain-ecosysteem: Ethereum wordt gebruikt voor zaken waar een ‘hard concensus’ voor nodig is, zoals betaling of toegang tot bepaalde gegevens.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Streamr converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Streamr koers

Streamr betrad met zijn DATA coin de markt op gunstig moment: het kon meteen meeliften op de positiviteit op de cryptomarkt die eind 2017 ontstond. Dat zorgde voor snelle koersstijgingen. Dit zakte in de loop van 2018 wel weer in, maar in mindere mate dan bij andere cryptovaluta’s. In het tweede kwartaal van 2020 begon Streamr op eigen kracht aan een nieuwe opmars, die nog steeds gaande is.

Streamr bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Streamr?

Streamr zet zichzelf in de markt als ‘de gegevensruggengraat van de wereld’. Het gedecentraliseerde netwerk is gericht op het leveren van data op een overzichtelijke, snelle en schaalbare manier. Iedereen die dat wil, kan via Streamr gegevens openbaar maken. Andere partijen kunnen zich vervolgens op die datastreams abonneren. Om het delen van data door gebruikers te bevorderen, heeft Streamr voor een incentive gezorgd: de gedeelde data is geld en kan worden aangeboden op de marktplaats van Streamr. Betaling geschiedt met de DATA coin. Door de gedecentraliseerde opzet is de gebruiker baas over zijn of haar gegevens zonder tussenkomst van grote bedrijven. Afnemers van gegevens kunnen door deze te gebruiken zelf ook weer nieuwe, bruikbare gegevens genereren en die aan een andere partij verkopen. Zo ontstaat er een data-stream economie.

Datastreams Streamr

Waarom je Streamr wilt kopen

De potentie van de usecase van Streamr is groot, en wereldwijd op tal van manieren inzetbaar. Het maakt uitwisseling van gegevens mogelijk over zaken als bijvoorbeeld verkeersomstandigheden zonder tussenkomst van almachtige bedrijven. Het is daar bij cruciaal dat er actieve gebruikers zijn die gegevens genereren en via het netwerk aanbieden. Hoe meer dit gebeurt, hoe groter de kans dat de koers van Streamr stijgt.

Veel potentie voor streamr door data

Waar koop je Streamr?

Streamr is vooralsnog een van de minder bekende cryptovaluta’s en is daarom maar beperkt verkrijgbaar. De plek waar je hem in ieder geval vindt, is op de grote cryptovaluta exchange Binance. Hier moet je eerst een account aanmaken en daar geld in storten. Vervolgens koop je met dat geld Bitcoins, die je dan kunt verhandelen tegen DATA. Wil je jouw DATA coins weer verkopen, dan verhandel je ze weer tegen Bitcoins en laat je die vervolgens uitbetalen.

 

Streamr bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Streamr

Net zoals alle cryptoprojecten heeft Streamr zijn eigen onderscheidende kenmerken. We bespreken er een aantal.

Eigen data verkopen

Streamr stelt gebruikers in staat om allerlei soort gegevens aan te bieden die voor een ander interessant kunnen zijn, en er zonder tussenpersoon aan te verdienen.

Gegevens niet op de blockchain

Wanneer gegevens op de blockchain bewaard blijven, zijn er veel beveiligingsmaatregelen nodig om deze te beschermen. Streamr heeft een aparte ‘data layer’ waar gegevens opgeslagen worden.

Streamr Wallet

Omdat Streamr gebruikmaakt van de Ethereum blockchain voor betalingen kun je de web based wallet MyEtherWallet gebruiken om je DATA coins in op te slaan. Wil je er niet actief in handelen maar ze voor langere tijd opslaan, dan is het raadzaam om een hardware wallet van Ledger te kopen. Deze staat niet constant in contact met het internet, waardoor je bezittingen veiliger zijn.

Streamr wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!