Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Syscoin

Syscoin (SYS) is een cryptocurrency gebaseerd op blockchain technologie. Het doel is het creëren van een marktplaats die decentraal is en draait op de blockchain. Hiermee gaat Syscoin de concurrentie aan met grotere platforms die zijn gebaseerd op een centraal systeem, zoals Amazon en Ebay. Het platform van Syscoin zou echter een stuk veiliger, sneller, duurzamer en schaalbaarder moeten zijn. Het team achter Syscoin speelt hiermee goed in op de vooralsnog stevig groeiende e-commerce sector.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Syscoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Syscoin Koers

Toen Syscoin in 2014 werd gelanceerd, stond de koers laag en vertoonde het amper beweging. In 2017 begon de prijs voor het eerst te fluctueren. 2017 was in zijn algemeenheid een goed jaar voor cryptocurrencies. Na begin 2018 een all time high te hebben bereikt, zakt de koers weer. 2021 is een ander jaar, waarin veel volatiliteit is te ontdekken.

Syscoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Syscoin?

Syscoin (SYS) is een blockchain platform dat tot doel heeft het faciliteren van een decentrale marktplaats. Met dit platform gaat Syscoin de concurrentiestrijd aan met reeds gevestigde platforms als Ebay en Amazon. Het grote verschil zit echter in het feit dat Syscoin volledig decentraal is: niemand bezit jouw persoonlijke gegevens en er zijn geen tussenpersonen in het spel. Syscoin werd in 2014 gelanceerd als een gevolg van een hard fork van Bitcoin. Syscoin heeft dus veel gemeenschappelijke kenmerken met Bitcoin, zoals het Proof of Work mining algoritme. Syscoin belooft een hoge mate aan schaalbaarheid. Het valt echter nog maar te bezien hoe dit in de praktijk uitpakt, nu Syscoin een relatief ‘oud’ project is en is gebaseerd op het zeer slecht schaalbare Bitcoin.

wat is Syscoin

Waarom je Syscoin wilt kopen

Syscoin biedt een gedecentraliseerde marktplaats die gebruikt maakt van alle voordelen van blockchain technologie. Hiermee speelt het in op de groeiende e-commerce sector. Producten bestellen op internet is de standaard aan het worden en Syscoin probeert te voorkomen dat grote platforms te machtig worden. Hiermee kan het de grondslag vormen van een interessante investering, nu bijvoorbeeld Amazon geregeld in het nieuws is wegens een te dominante marktpositie.

Waarom je Syscoin wilt kopen

Waar koop je Syscoin?

Syscoin kopen kan bij een exchange. Voorbeelden van exchanges zijn Binance en Bitvavo. Om bij je gewenste exchange SYS tokens aan te schaffen, zal je eerst een account moeten aanmaken. Als je eenmaal een account hebt, dien je hier geld op te storten. Dit kan in de meeste gevallen zoals je dat gewend bent in Nederland: met iDEAL, creditcard of een reguliere bankoverschrijving.

Syscoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Syscoin

Door het aanbieden van een decentrale marktplaats gebaseerd op blockchain technologie, verbindt Syscoin de e-commerce sector met nieuwe technologie.

Decentraal

Het platform van Syscoin is decentraal. Dit houdt in dat er geen centrale bedrijven of instanties bestaan die jouw (persoonlijke) gegevens moeten bewaren of beheren. Zo zullen je gegevens minder snel gestolen worden en brengt het een stukje veiligheid met zich mee.

Proof of Work (PoW)

Omdat Syscoin een hard fork van Bitcoin is, werkt het ook met het Proof of Work (PoW) algoritme. Dat wil zeggen dat er rekenkracht moet worden ingezet om transacties te valideren. Wie als eerste een transactie valideert, krijgt een beloning in de vorm van tokens.

Hoge transactiesnelheid

De blockchain van Syscoin kent een hoge transactiesnelheid. In de toekomst zal het 300.000 transacties per seconde (tps) aan moeten kunnen. Hiervoor moeten er 3.000 masternodes worden ingezet. Als dit de realiteit wordt, zal dit het bewijs zijn van een hoge mate aan schaalbaarheid.

Investering

SYS tokens kunnen als native token van Syscoin een interessante investering vormen. Syscoin levert namelijk een uniek platform dat toegevoegde waarde biedt voor kopers en verkopers die er gebruik van (willen) maken. Zo zet Syscoin een stap in de goede richting.

Syscoin Wallet

SYS tokens sla je op in een wallet. Je hebt twee soorten wallets: een hot wallet en een cold wallet. Een hot wallet is een op de cloud gebaseerde exchange wallet. Je digitale valuta zijn dan digitaal opgeslagen. Een cold wallet is een fysiek (offline) apparaatje.

Syscoin wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!