Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Tap

Tap (XTP) is een cryptocurrency en exchange app die een one stop shop moet zijn voor iedereen die in crypto wil handelen. Via de gelijknamige app kun je bij verschillende exchanges verschillende crypto’s kopen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Tap converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Tap Koers

De koers binnen de grafiek van Tap (XTP) begon te lopen in 2019, vanaf een prijs van ongeveer 0,02 euro. Het duurde niet lang voordat de prijs binnen de grafiek vertienvoudigde tot een waarde van 0,2 euro. Deze hoogte binnen de koers bleek echter niet houdbaar, en de koers zakte al snel naar lagere waardes. Sinds 2021 ligt hij stabiel onder een prijs van 0,005 euro.

Tap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Tap?

Tap (XTP) is een cryptoproject dat een one stop shop moet vormen voor kopers van cryptocurrencies. De app Tap biedt gebruikers de mogelijkheid om met slechts één Know Your Customer (KYC)-proces in alle cryptocurrencies van alle grote exchanges te handelen.

Elke gebruiker van de app Tap krijgt gratis een prepaid Mastercard die aan het account wordt gekoppeld. Cryptovaluta’s kunnen worden gebruikt om de kaart op te waarderen, waardoor er een link wordt gelegd met regulier online bankieren. De native token van Tap, XTP, kan worden gebruikt om korting te krijgen op transactiekosten. De token kan ook voor staking worden gebruikt, om zo in aanmerking te komen voor verschillende voordelen.

Waarom je Tap wilt kopen

Veel investeerders hebben een account of rekening bij verschillende exchanges. Dit is onhandig, omdat je dan bij elke exchange afzonderlijk aan de KYC-regelgeving moet voldoen. Tap (XTP) komt met een unieke en praktische oplossing door de app Tap aan te bieden die alle exchanges koppelt. Zo draagt Tap niet alleen bij aan een hogere liquiditeit, maar kun je als gebruiker ook profiteren van verschillende voordelen die je leven net iets makkelijker maken.

Waar koop je Tap?

Om Tap (XTP) te kopen, moet je bij een crypto exchange zijn. Heb je een exchange gevonden waar je deze coin kunt kopen, dan maak je daar een account aan. Bij sommige exchanges kun je XTP direct met een creditcard of via een bankoverschrijving kopen. Sommige exchanges ondersteunen iDeal. Onthoud dat je niet bij elke exchange de XTP coin met euro’s kunt kopen.

Tap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Tap

Tap (XTP) is een uniek cryptocurrency project dat aan de hedendaagse handelaar veel gebruiksgemak kan bieden.

Eenmalig KYC

Wanneer je toegang tot de functionaliteiten van de app Tap wilt hebben, zul je eenmalig een KYC-procedure moeten doorlopen en waar nodig de nodige stukken moeten overleggen. Je krijgt dan in één keer toegang tot alle exchanges.

Fiatgeld storten

Op de app Tap kun je fiatgeld zoals de euro storten. Je kunt je fiatgeld vervolgens gebruiken om cryptocurrencies te kopen. De gekochte cryptocurrencies kun je daarna desgewenst gebruiken om je prepaid Mastercard op te waarderen.

XTP burn

Op maandelijkse basis wordt een kleine hoeveelheid XTP tokens geburnd. Dit houdt in dat de tokens uit omloop worden gehaald en niet meer beschikbaar zullen zijn. Hiermee wordt de exclusiviteit van de token verhoogd.

Tegen liquiditeitsproblematiek

Doordat Tap als het ware verschillende exchanges bundelt, kun je het aanbod zien als een gezamenlijke liquiditeit. Het aanbod aan coins is door Tap in mindere mate verspreid. Gebruikers kunnen via Tap alle crypto’s van praktisch alle relevante exchanges kopen.

Tap Wallet

Hoe meer XTP coins je gaat kopen, hoe handiger het is om een goede wallet te hebben. Kies je voor een online exchange wallet, dan ga je hiermee voor gebruiksgemak. Vind je veiligheid belangrijker, kies dan voor een (offline) cold wallet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!