Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

TenX

TenX (PAY) is een blockchain betalingsplatform dat het mogelijk maakt om overal met cryptocurrencies te betalen, dus ook in winkels waar deze eigenlijk niet worden geaccepteerd. Zo probeert het team achter TenX een brug te slaan tussen de voordelen van blockchaintechnologie en de dagelijkse praktijk. TenX realiseert deze visie door een betaalpas aan te bieden die digitale valuta’s automatisch omzet in fiatgeld.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
TenX converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

TenX Koers

Het koersverloop van de PAY (de native token van TenX) begint in 2017. Dit was een van de beste jaren in cryptoland en dat zie je ook aan de koers van de PAY. Vanaf het begin was de prijs namelijk al erg volatiel. In de loop der jaren zijn de extreme koershoogtes en volatiliteit echter iets weggezakt.

TenX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is TenX?

TenX (PAY) is een cryptocurrency die draait op blockchaintechnologie. Het vormt een betaalplatform dat traditionele transacties in fiatgeld koppelt aan digitale valuta’s. Zo kunnen gebruikers van TenX in ‘normale’ winkels waar geen cryptocurrencies worden geaccepteerd, toch met deze digitale valuta’s betalen. Dit is mogelijk doordat het platform van TenX twee toepassingen ondersteunt: een digitale portefeuille en een fysieke bankpas. Wanneer je de fysieke bankpas gebruikt, zet het platform je digitale valuta om in fiatgeld. TenX beperkt zich niet tot één cryptocurrency. Het werkt namelijk met het COMIT-netwerk, dat verschillende cryptocurrencies met elkaar verbindt.

Waarom je TenX wilt kopen

De teams achter de meeste cryptocurrencies hebben grote plannen, maar slagen er niet in om de nieuwe standaard neer te zetten als het gaat om dagelijkse transacties. Want zeg nou zelf, wanneer heb je voor het laatst iets met cryptocurrencies afgerekend? Dit is waar TenX in het spel komt. Het platform slaat een brug tussen blockchaintechnologie en de dagelijkse praktijk. Zo zorgt het ervoor dat bezitters van een digitale valuta deze ook daadwerkelijk kunnen inzetten. TenX maakt cryptocurrencies praktisch toepasbaar.

Waar koop je TenX?

PAY tokens kun je kopen bij een cryptocurrency exchange, zoals Binance of Bitvavo. Bij een dergelijke exchange dien je eerst een account aan te maken. Als je eenmaal een account hebt, stort je hier geld op. Dit kan in de meeste gevallen op de manieren zoals je dat gewend bent, bijvoorbeeld via iDEAL, creditcard of een bankoverschrijving.

TenX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken TenX

TenX maakt met zijn platform de praktische vertaalslag van cryptocurrencies naar dagelijkse betalingen in winkels. Zo kunnen gebruikers in alle winkels met digitale valuta betalen.

Geen transactiekosten

TenX rekent geen bijkomende kosten voor de transacties die je ermee verricht. Houd er wel rekening mee dat er een bestedingslimiet geldt en dat het geld kost om een fysieke of virtuele kaart aan te vragen. Dit is echter bij reguliere banken niet anders.

Ruime ondersteuning

TenX ondersteunt veel verschillende cryptocurrencies. Dit geldt in het bijzonder voor de Bitcoin, maar ook voor altcoins als het Ethereum, de Dash en alle ERC20 tokens. Door veel digitale valuta’s te ondersteunen, moet TenX een betaalplatform met zo min mogelijk beperkingen zijn.

TenX apps

Om van TenX gebruik te maken, heb je de eigen app van TenX nodig. Hierin kun je gemakkelijk een wallet aanmaken. Ook heb je de app nodig om een betaalpas aan te vragen.

Investering

TenX kan een degelijke investering zijn, omdat het de toepassing van digitale valuta een praktische vertaalslag geeft. Zo blijven cryptoprojecten niet slechts bij een ideaal, maar kunnen ze in het dagelijkse leven worden gebruikt.

TenX Wallet

Wil je PAY tokens aanschaffen? Dan zul je deze moeten opslaan in een wallet. De app van TenX is voorzien van een dergelijke digitale wallet. Daarnaast kun je de tokens in een digitale hot wallet van een exchange opslaan. Een andere optie is het gebruik van een cold wallet: een fysiek apparaatje waarop je je tokens uploadt.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!