Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X

The Graph

The Graph (GRT) is een cryptoproject dat een zogeheten indexeringsprotocol heeft gelanceerd. Dit protocol functioneert als een zoeksysteem binnen de blockchain van Ethereum.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
The Graph converter
Bezoek Finst Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

The Graph Koers

De koers binnen de grafiek van The Graph (GRT/Euro) begon in 2020 te lopen vanaf een prijs van €0,21. Zoals de grafiek vertoont, steeg de koers binnen 2021 naar een all time high prijs van bijna €1,94. Sindsdien fluctueren de waardes binnen de grafiek binnen een lager prijsbereik rond €0,70.

The Graph bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Wat is The Graph?

The Graph (GRT) is een decentraal cryptoproject dat in 2020 gelanceerd werd. Dit project biedt een zogeheten indexeringsprotocol. Dit protocol kan worden gebruikt om gegevens te vinden binnen een blockchain. De focus ligt met name op de blockchain van Ethereum. Waarom Ethereum? Omdat dit blockchainproject door de jaren heen flink is gegroeid door de vele ontwikkelaars die applicaties ontwikkelen op dit platform. De blockchain van Ethereum beschikt dus over zeer veel gegevens. Met The Graph kun je binnen deze gegevens zoekopdrachten uitvoeren. Daarnaast kunnen ontwikkelaars het gebruiken om API’s te bouwen die verschillende query’s kunnen uitvoeren.

Waarom je The Graph wilt kopen

Stel je voor dat jouw computer slechts één mapje kent. Elk bestand dat je opslaat, komt in dit mapje terecht. Na een paar jaar ontstaat er naar waarschijnlijkheid een complete chaos. Het is dan prettig om een zoekfunctie te hebben, zodat je jouw bestanden en gegevens altijd terug kunt vinden. Hetzelfde geldt voor blockchains. Deze zitten vol met ongeordende informatie. The Graph biedt een oplossing door het aanbieden van een indexeringsprotocol. Heb je vertrouwen in dit project, dan kun je overwegen GRT te kopen.

Waar koop je The Graph?

De native coin van The Graph (GRT) kun je kopen bij een crypto exchange, zoals Bitvavo of Coinbase. Voordat je daadwerkelijk GRT coins kunt kopen, dien je een account aan te maken. Na het maken van een account kan kopen soms rechtstreeks, dat wil zeggen zonder eerst je saldo aan te hoeven vullen. In veel gevallen kun je echter pas GRT kopen ná het aanvullen van je saldo. Betalen kan meestal met creditcard of bankoverschrijving en soms met iDEAL.

The Graph bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Kenmerken The Graph

The Graph (GRT) zorgt voor een stukje orde binnen een blockchain.

GRT Coin

GRT is de native token van het The Graph project. Deze cryptotoken is gebaseerd op Ethereum en is dus een zogeheten ERC20-token. GRT coins kunnen worden ingezet om te staken en op die manier wat bij te verdienen.

Subgraphs

The Graph maakt gebruik van subgrafieken om gegevens op de blockchain te indexeren. De gegevens kunnen vervolgens worden bereikt door middel van een GraphQL API. GraphQL slaat dus een brug tussen bestaande gegevens en de toepassing waarvoor ze worden gebruikt.

Deelnemers

Binnen het netwerk van The Graph bestaan er verschillende deelnemers. Deze hebben op zichzelf allemaal toegevoegde waarde. Zo zijn de zogeheten indexers verantwoordelijk voor het verifiëren van data en de curators voor het toewijzen van een plek voor deze data.

Weinig concurrentie

The Graph kent (nog) niet veel concurrentie. Voor veel gebruikers van – onder meer – Ethereum is The Graph dan ook de go-to zoekmachine. Of dit in de toekomst zo zal blijven, zal onder meer afhangen van het feit of er concurrentie bijkomt.

The Graph Wallet

Signaleer je een gunstige koers en besluit je tot het kopen van de native coin van Graph (GRT)? Denk dan voor aankoop na over de wijze van tokenopslag. Een offline wallet kan uitkomst bieden wanneer je zoekt naar maximale veiligheid. Een online variant daarentegen biedt over het algemeen meer gebruiksgemak. De keuze is aan jou.

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!