Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

TokenPay

TokenPay (TPAY) is een cryptocurrency-project en een decentrale exchange. De focus ligt op het wegnemen van beperkingen die komen kijken bij het kopen en verkopen van digitale valuta.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
TokenPay converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

TokenPay Koers

De koers van TPAY begon te lopen in april 2018 bij een prijs van ongeveer 1,60 euro. Binnen enkele dagen steeg de prijs van deze coin naar zo’n 8,80 euro. Met deze prijs is ook direct de all-time high in de grafiek van TPAY gezet. Sindsdien vertoont de grafiek veel afwijkende waardes. De koers van deze coin is echter sinds eind 2019 relatief stabiel onder de 0,1 euro.

TokenPay bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is TokenPay?

TokenPay (TPAY) is een cryptocurrency-project uit 2017 met de focus op het vormen van een all-in-one decentrale exchange. Deze exchange zou een aantal belemmerende problemen van de ‘mainstream’ exchanges moeten oplossen. Volgens TokenPay ligt het voornaamste probleem in het feit dat het aanbod erg verdeeld is. Er zijn zeer veel exchanges. Hierdoor kan bijvoorbeeld een prijsverschil ontstaan tussen aanbieders van precies dezelfde token. TokenPay wil dit wegnemen. Daarnaast willen de makers de liquiditeit en daarmee de verhandelbaarheid van cryptocurrencies verhogen. Dit alles wil TokenPay realiseren met een decentrale exchange. Er bestaat dan geen centrale partij die het beheer over de exchange voert.

Waarom je TokenPay wilt kopen

Het decentrale karakter van cryptocurrencies is een van de voornaamste redenen waarom investeerders er geïnteresseerd in zijn. Dit wordt echter voor een gedeelte tenietgedaan doordat veel exchanges juist centraal functioneren. Het feit dat TokenPay een decentrale exchange opzet, is in dit kader een slimme zet. Door TokenPay (TPAY) te kopen, werk je indirect mee aan uniformiteit en een verhoogde liquiditeit op de cryptomarkt. Dit is vanuit verschillende opzichten gewenst.

Waar koop je TokenPay?

De native token van TokenPay (TPAY) kun je bij verschillende exchanges kopen. Kies voor een exchange die goed bij je past. Heb je die eenmaal gevonden, dan maak je er een account aan. Vervolgens stort je een bedrag in euro’s op je account, waarna je TPAY kunt kopen. Dit kan bij de grotere (en/of Nederlandse) exchanges, in veel gevallen met iDeal, bankoverschrijving of creditcard. Bij sommige exchanges kun je direct coins kopen tegen de actuele koers, zonder eerst geld te hoeven storten.

TokenPay bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken TokenPay

TokenPay (TPAY) is een relatief uniek cryptoproject met een afwijkende visie. Als het project slaagt en stabiel blijkt, kan het veel voordelen met zich meebrengen.

ERC20

In 2020 werd aangekondigd dat TokenPay een partnership met Ethereum aan zou gaan, om zo een snellere en agressievere groei te faciliteren. TPAY crypto tokens kunnen 1:1 worden ingewisseld voor de ERC20-variant TPAYw.

Snelle handel

Doordat de decentrale exchange van TokenPay het aanbod van crypto bundelt, zullen problemen omtrent liquiditeit tot het verleden behoren. Hierdoor kun je veel soepeler en sneller in crypto handelen.

Wiskundige insteek

Het project TokenPay berust zuiver op wiskunde en hanteert daarmee een wetenschappelijke insteek. Er zijn dus weinig tot geen andere disciplines bij dit project betrokken.

Utility Token

De native token TPAY fungeert als een utility token voor het platform van TokenPay. Met TPAY kun je transacties verrichten. Het dient dus als een betaalmiddel om digitale valuta’s te kopen. Uiteraard kun je deze coin ook afzonderlijk kopen, bij wijze van investering.

TokenPay Wallet

Heb je TPAY tokens aangeschaft? Dan moet je een plek zien te vinden waar je deze kunt bewaren. Dit kan in een online wallet, bijvoorbeeld van je crypto exchange, maar ook in een fysieke hardware wallet. De laatstgenoemde is erg veilig, maar brengt wel een stuk minder gebruiksgemak dan een online wallet met zich mee. Het is maar net waar je de meeste waarde aan hecht.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!