Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

TRON

Met de lancering en ICO in 2017 is de Tron (TRX) een relatieve laatkomer in de cryptomarkt. Doordat de introductie samenviel met de grote vlucht die crytpovaluta’s eind 2017 namen, maakte de Tron vrijwel gelijk naam en was de koersontwikkeling aanvankelijk spectaculair. De grote man achter de cryptovaluta (en het gelijknamige decentrale platform) is de jonge Chinese ondernemer Justin Sun. Sun stelt zich nadrukkelijk op als openbaar gezicht van Tron en beïnvloedt met berichten op sociale media met regelmaat de koers van de Tron.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
TRON converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Tron Koers

De Tron werd geïntroduceerd in het najaar van 2017 en liftte vrijwel direct mee op de forse koersstijgingen die veel cryptovaluta’s op dat moment doormaakten. Daarop is de Tron zeker geen uitzondering. Nadat de koers korte tijd na de introductie stabiliseerde op €0,0025 steeg hij in december 2017 fors. De koers piekte op €0,10 en zakte daarna in de loop van 2018 in, om vanaf begin 2019 tot begin 2021 te stabiliseren rond de €0,025. In het voorjaar van 2021 piekte de Tron opnieuw, met €0,12 zelfs nog iets boven de vorige piek van 2017.

TRON bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves

Wat is Tron?

De Tron is een crypto coin met bijbehorend platform en een eigen blockchain. In tegenstelling tot sommige andere cryptovaluta’s is de Tron dus niet op een andere blockchain gebaseerd. Het is overigens mogelijk om tokens op basis van de Tron blockchain te creëren. Deze heten dan tron20 coins.

Zoals de meeste platforms is ook Tron bedoeld om diensten uit te wisselen en daarvoor te betalen zonder dat dit via een centrale autoriteit loopt. Een belangrijk verschil met veel andere cryptovaluta’s is wel dat bij de Tron geen sprake is van minen. Er worden ook geen nieuwe tokens toegevoegd. Het platform wordt geleid door de Tron Foundation, een non-profitorganisatie. Overigens heeft ook het Tron platform een democratische besluitvormingsstructuur op basis van een Delegated Proof of Stake (DPoS) consensusmechanisme.

Diensten die via het Tron platform worden aangeboden en met de coins worden betaald, liggen met name op het vlak van entertainment en contentproductie. Ook veel gamers, die content streamen, maken gebruik van het platform. Tron blinkt uit in een hoog transactievolume. Ook daarin verschilt het van veel andere cryptovaluta’s, waarbij juist de transactiesnelheid als problematisch en als bottleneck voor groei geldt. Naar verluidt kan het netwerk zo’n 2.000 transacties per seconde verwerken.

Het gezicht van Tron is de Chinese internetondernemer Justin Sun. Regelmatig stuwt hij de verwachtingen rondom Tron tot grote hoogten, door te berichten over aanstaande partnerschappen met vooraanstaande bedrijven. Sun beperkt zich overigens niet tot Tron en heeft ook de in China populaire app Peiwo ontwikkeld.

Eigen blockchain tron

Waarom je Tron wilt kopen

De Tron is een van die crypto valuta met een dermate solide basis in de reële economie dat er meer dan voldoende potentie in zit. Ook heeft de Tron op veel andere cryptovaluta’s voor dat het bijbehorende platform geen problemen lijkt te hebben met het snel afhandelen van grotere aantallen transacties. Dit maakt de Tron interessant als investering. Tegelijkertijd is Tron, zowel de token als het platform, interessant voor games en producenten van content. In deze niche is het gebruik van de Tron redelijk algemeen geaccepteerd en een methode om je verdienmodel onafhankelijk van een centrale autoriteit in te richten.

Tegelijkertijd zoekt Justin Sun met zijn cryptovaluta nadrukkelijk de publiciteit en beïnvloedt hij met regelmaat de koers. Sta je heel erg principieel in de onafhankelijkheid van een cryptovaluta? Je kunt je afvragen in hoeverre je met Tron onafhankelijk bent van een centrale autoriteit.

Justin Sun beïnvloeden koers Tron

Waar koop je Tron?

De Tron is een cryptovaluta die vrij veel gebruikt wordt en op vrijwel alle exchanges verkrijgbaar is. In de meeste gevallen zelfs direct voor reguliere valuta, via bijvoorbeeld iDEAL. Dit kan onder meer bij Binance en Bitvavo. Dus als je Tron coins koopt is het niet nodig om je euro’s eerst voor Bitcoins of Ethereum om te wisselen.

Voordat je Tron cryptomunten kopen gaat, registreer je je eerst bij een exchange. Alleen zo kun je transacties doen. Ook is het noodzakelijk dat je bij de betreffende exchange een account hebt. In eerste instantie worden je gekochte Tron coins namelijk in je account bewaard. Daar kun je ze in principe ook onbeperkt bewaren. Het is echter veiliger om dat in een wallet te doen. Hieronder vertellen we meer over je opties voor de Tron.

TRON bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Tron

De Tron is een cryptovaluta met een brede basis en een fors aantal kenmerken die het deelt met andere bekende en minder bekende cryptovaluta’s en altcoins. Maar de Tron heeft ook een aantal onderscheidende kenmerken die het interessant kunnen maken om in deze cryptovaluta te investeren.

Strategische partnerships

Hoewel het lang niet altijd raak is wanneer Justin Sun met interessante partners schermt, is er wel degelijk sprake van interessante samenwerkingen. Zo werkt Tron onder meer samen met de eigenaar van de game Clash of Clans en Kuaidi, de Chinese variant van Über.

Diverse data-opslag

Een speciaal protocol dat Block Storage en een zogenoemde State Storage omvat, maakt dat Tron gegevens op een gediversifieerde wijze in de eigen blockchain opslaat.

TRON Virtual Machine

Het platform werkt ook met een zogeheten Virtual Machine. Deze virtuele machine maakt het mogelijk om een veilige, schaalbare en efficiënte blockchain te bieden die ook nog eens erg stabiel is.

Investeerders

Niet alleen zijn er samenwerkingen met diverse bedrijven en de ondernemers daarachter, maar ook kan Tron rekenen op het vertrouwen van diverse investeerders. Er is dan ook volop potentie en kapitaal om het platform uit te bouwen.

Tron Wallet

Er bestaat geen officiële Tron wallet, wel biedt het platform diverse wallets aan die zijn ontwikkeld door leden van de community. Het gaat dan veelal om mobiele wallets en desktop wallets. In deze wallets zijn je Tron tokens een stuk beter beveiligd dan wanneer je ze op een exchange bewaart, maar de allerveiligste optie blijft een hardware wallet. Deze kun je fysiek van apparaten en het internet loskoppelen. In de meeste hardware wallets kun je ook je Tron tokens bewaren.

Tron wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!