Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Ubiq

Ubiq (UBQ) is een cryptocurrency-project op basis van blockchaintechnologie. De focus ligt op het faciliteren van smart contracts en dApps. Ubiq wil hierbij de stabielere variant van Ethereum zijn. In het verleden is namelijk geregeld gebleken dat Ethereum helemaal niet zo stabiel is. De native token van Ubiq is de UBQ. Er geldt geen geen maximale hoeveelheid (hard cap) voor deze tokens. Er kunnen dus oneindig veel UBQ tokens bestaan.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Ubiq converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Ubiq Koers

Het koersverloop van Ubiq begint in het najaar van 2014. De koers bleef aardig stabiel, tot hij in 2017 zeer volatiel werd. In de eerste dagen van 2018 behaalde hij een all-time high van ongeveer €5,70. Hierna kelderde de koers echter weer vrij snel tot een veel lager niveau.

Ubiq bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Ubiq?

Ubiq (UBQ) is een platform op basis van blockchaintechnologie. Het is erop gericht een soort ‘Ethereum 2.0’ aan te bieden, een betere en vooral stabielere versie van het reeds bestaande Ethereum. In de praktijk blijkt namelijk vaak dat het platform Ethereum niet stabiel genoeg is. Dit heeft te maken met de grote toestroom aan nieuwe ontwikkelingen en aanpassingen. Ubiq is er dus net als Ethereum op gericht om smart contracts en dApps te faciliteren. Als bedrijf of ontwikkelaar kies je voor Ubiq omdat je dan beter weet waar je aan toe bent. De native token van Ubiq is de UBQ token. Er geldt geen maximum op het aantal uit te geven tokens. In plaats daarvan wordt een inflatiemodel gebruikt.

wat is ubiq

Waarom je Ubiq wilt kopen

Ubiq levert geen revolutionaire cryptocurrency maar kiest juist een heel praktische invalshoek. Het speelt in op de vraag van bedrijven en ontwikkelaars naar smart contracts en dApps. Ethereum blijkt lang niet altijd stabiel genoeg, en Ubiq is bedoeld als oplossing daarvoor. Ubiq kan een interessante investering zijn als je op zoek bent naar een praktische cryptocurrency met toegevoegde waarde.

waarom je ubiq wilt kopen

Waar koop je Ubiq?

UBQ tokens kun je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. Dit is een digitaal platform waar kopers en verkopers van digitale valuta’s bij elkaar komen. Voorbeelden zijn Binance en Bitvavo. Voordat je cryptocurrencies kunt aanschaffen, moet je een account aanmaken. Vervolgens dien je hier nog geld op te storten. In sommige gevallen kun je cryptocurrencies echter ook direct aanschaffen. Betalen kan over het algemeen met bijvoorbeeld iDEAL, creditcard of een bankoverschrijving.

Ubiq bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Ubiq

Ubiq is bedoeld al een verbeterde en vooral stabielere versie van Ethereum, wat het aantrekkelijker maakt om smart contracts op te stellen en dApps te maken.

Geen hard cap

Er bestaat geen limiet als het gaat om de hoeveelheid UBQ tokens die in omloop kunnen worden gebracht. Er wordt dan ook gebruikgemaakt van een inflatiemodel. Bij de eerste blokken bedraagt de inflatie 7,3%. Dit wort geleidelijk verlaagd tot 0,7%.

Geen ICO

Bij de meeste cryptocurrency-projecten kiezen de bedenkers voor een initial coin offering (ICO) bij de introductie. In het geval van Ubiq is er echter geen ICO geweest. Het team achter Ubiq heeft zelf UBQ tokens aangeschaft. Dit is een kenmerk van een digitale valuta die sterk leunt op de community.

Escher token voor dividend

Naast de native token van Ubiq (UBQ) bestaat er ook nog de Escher token. Houders van UBQ tokens krijgen dividend uitbetaald in Escher tokens. Deze Escher tokens zijn financieel niet zo waardevol, maar geven je wel stemrecht binnen Ubiq.

Investering

Ubiq moet de stabiele variant van Ethereum zijn. Wanneer dit inderdaad lukt en bedrijven en ontwikkelaars dit ook gaan zien, kan Ubiq een interessante aanvulling op je portefeuille vormen.

Ubiq Wallet

UBQ tokens sla je op in een wallet. Je kunt kiezen voor een (online) exchange wallet. Je tokens worden dan opgeslagen in de cloud van je exchange. Dit wordt ook wel een hot wallet genoemd. Je kunt ook kiezen voor een cold wallet. Je uploadt je tokens dan naar een fysiek apparaatje.

ubiq wallet

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!