Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Uniswap

Uniswap (UNI) is bedoeld om liquiditeitsproblematiek tegen te gaan, middels een decentrale exchange. Deze maakt via smart contracts moeiteloze tokenswaps tussen ERC20 tokens mogelijk.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Uniswap converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Uniswap Koers

De koers binnen de grafiek van UNI/Euro loopt sinds 2020 vanaf een prijs van 5,80 euro. In januari 2021 werd deze waarde overschreden, waarna hij stevig begon te stijgen tot een uiteindelijke all-time high van bijna 36 euro in mei 2021.

Uniswap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Uniswap?

Uniswap (UNI) is een crypto token en decentrale exchange (DEX). Dit crypto project werd in november 2018 aangekondigd en draait op Ethereum. Met Uniswap kun je ERC20 tokens moeiteloos verruilen (swappen). Daarnaast kun je ze naar wallets versturen. Wallets kunnen worden gekoppeld aan Uniswap. Verder kun je via Uniswap deelnemen aan liquidity pools. In ruil hiervoor ontvang je een vergoeding. Uniswap wil de cryptowereld weer echt decentraal maken. Het is immers best halfslachtig dat bijna alle cryptovaluta’s decentraal zijn maar bijna alle exchanges centraal.

Waarom je Uniswap wilt kopen

Decentrale exchanges hebben toegevoegde waarde. Je kunt hier coins tegen de actuele koers kopen en verkopen, zonder tussenkomst van een derde. Verder geldt er geen KYC-regelgeving en word je beloond voor het injecteren van liquiditeit. Uniswap maakt het als decentrale exchange mogelijk om van al deze voordelen te profiteren. Hoe beter het met Uniswap gaat, hoe hoger de prijs van een UNI coin zal worden. Zo kan een investering gunstig uitpakken.

Waar koop je Uniswap?

Wil je Uniswap (UNI) crypto kopen? Zoek dan een exchange die bij je past en creëer een account. Vervolgens stort je geld. Bij veel exchanges kan dit middels creditcard of bankoverschrijving. Bekijk nadat je geld hebt gestort de live grafiek van UNI/Euro en beoordeel of dit een goed moment is om deze crypto coin te kopen. Bij sommige exchanges kun je UNI direct met euro’s kopen, zonder eerst geld te storten.

Uniswap bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Uniswap

Uniswap is een van de grotere decentrale exchanges en biedt een aantal unieke functionaliteiten.

Liquidity Pools

Liquidity pools zijn bundelingen van (ERC20-)tokens die met elkaar verruild kunnen worden. Tegen 0,3% kosten kun je via deze pools crypto coins verruilen. Je kunt ook bijdragen aan de liquidity pools en daarvoor een vergoeding ontvangen.

ERC20

Uniswap is op Ethereum gebouwd en de focus ligt dan ook op ERC20 tokens. Je kunt elke ERC20 crypto valuta verruilen, dus ook Ethereum zelf. Vervolgens kun je de tokens via Uniswap naar een ERC20-wallet versturen.

UNI

De UNI token is functioneel voor het beheer van het Uniswap-protocol. Door deze token te kopen, schaf je in wezen een aandeel aan. In de toekomst wordt er misschien een soort dividend-structuur opgezet. Hiervoor liggen al plannen.

Razendsnel

Swaps binnen Uniswap zijn snel gerealiseerd en vinden plaats tegen de actuele koers. Dit komt doordat de transacties niet via tussenpartijen verlopen. Daarnaast gebruikt Uniswap geen ingewikkelde ordertypes die swaps onnodig complex zouden maken.

Uniswap Wallet

Als je UNI gaat kopen, zul je de tokens moeten opslaan. Dit kan in een offline (cold) of online (hot) wallet. Eerstgenoemde optie is veiliger, maar biedt minder gebruiksgemak dan een online wallet. Hoeveel veiligheid je moet nastreven, hangt ervan af hoeveel tokens je gaat kopen.

Veelgestelde vragen Uniswap

De native token van Polygon (MATIC) kun je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. Dit is een online handelsplaats voor cryptocurrency’s. Er bestaan vandaag de dag veel verschillende exchanges. Voordat je bij een exchange MATIC-tokens kunt aanschaffen, zal je een account aan moeten maken. Dit is online snel en gemakkelijk te regelen. Wegens strenge wet- en regelgeving dien je jouw identiteit altijd te verifiëren. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw account goed beveiligt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van twee-factor-authenticatie (2FA) en een sterk wachtwoord.

De native token van het netwerk van Uniswap betreft UNI. In totaal kent UNI een maximale voorraad van 1 miljard tokens. Meer zullen er volgens de ontwikkelaars niet worden uitgegeven. De maximale voorraad wijkt af van de circulerende voorraad. Houders van UNI-tokens kunnen het onder meer gebruiken om te participeren in de besluitvorming binnen Uniswap. Er wordt dan ook wel gesproken van een governance token.

Net zoals geldt in de aandelenwereld worden de koersen van cryptocurrency’s bepaald door vraag en aanbod. Hoe meer mensen UNI-tokens aanschaffen, hoe hoger de prijs. Dat geldt helemaal nu UNI een maximale voorraad kent. Wanneer veel mensen hun UNI-tokens verkopen en er dus minder interesse is in deze cryptocurrency zal de koers dalen. Er is dan namelijk relatief veel aanbod in vergelijking tot de vraag. In de wereld van cryptocurrency’s kan de verhouding tussen vraag en aanbod razendsnel veranderen.

Wanneer je wilt handelen in de UNI-token is het relevant om een idee te hebben van wat de koers in de toekomst gaat doen. Helaas is dit niet met zekerheid te voorspellen. Uiteindelijk zal het toekomstige koersverloop namelijk afhangen van heel wat omstandigheden. Bij Uniswap is het met name relevant om in de gaten te houden hoe de markt van decentrale exchanges zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Kiezen meer beleggers voor decentrale exchanges en kan Uniswap de concurrentiestrijd aan?

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!