Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

USD Coin

USD Coin (USDC) is een stable coin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
USD Coin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

USD Coin Koers

De koers binnen de grafiek van USDC/Euro begon te lopen in 2019 vanaf een prijs van €0,87. Hoewel je veel volatiliteit in de koers kunt ontdekken, is het bereik waarbinnen de prijs beweegt relatief klein. Uiteraard lijkt de grafiek zeer op die van USD/Euro, gezien USD Coin de koers van de Amerikaanse dollar volgt.

USD Coin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is USD Coin?

USD Coin (USDC) is een cryptoproject dat werd opgericht in 2018 door Sean Neville en Jeremy Allaire. Het betreft een zogeheten stablecoin. Een stablecoin is een crypto valuta die wat betreft waarde wordt gelinkt aan een fiatvaluta. Zoals de naam van USD Coin al doet suggereren, is deze crypto gelinkt aan de Amerikaanse dollar (USD). Er is sprake van een crypto tokenization van de dollar. Dit concept is reeds bekend van cryptoprojecten als TrueUSD (TUSD) en Tether (USDT). Het idee achter het tokenizen van fiatvaluta is het gemakkelijker, logischer en bruikbaarder maken van blockchaintechnologie.

Waarom je USD Coin wilt kopen

Omdat USD Coin rechtstreeks is gebaseerd op de Amerikaanse dollar zal de waarde van een USDC altijd gelijk zijn aan die van een dollar. Een reden om USDC te kopen, is dan ook dat het relatief geschikt is om mee te betalen. De waarde van een token fluctueert niet meer dan die van de Amerikaanse dollar. Zo zal het niet voorkomen dat je tokens ineens een stuk meer of minder waard zijn, zoals bij normale cryptocurrency’s wel snel kan voorkomen.

Waar koop je USD Coin?

Wil je USD Coin (USDC) kopen, dan kan dat bij een exchange, zoals Bitvavo of Binance. Crypto kopen kan in de meeste gevallen met fiatgeld, zoals de euro. Voor aankoop dien je een account aan te maken. Veel exchanges laten het toe om stablecoins direct te kopen. Je kunt jouw euro’s dan rechtstreeks inruilen. Bij andere exchanges moet je wel eerst je saldo aanvullen voordat je USDC kunt kopen. Betalen kan vaak met creditcard, bankoverschrijving of iDEAL.

USD Coin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken USD Coin

USD Coin is een stablecoin die de waarde van een Amerikaanse dollar representeert.

Wereldwijde goedkope transacties

USDC kan uitkomst bieden wanneer je wereldwijd dollars wilt versturen, zonder dat je hoge kosten hoeft te betalen. Je komt namelijk niet terecht in een keten van internationale banken die allemaal commissie pakken, zoals bij wereldwijde transacties in fiatgeld wél het geval is.

Staking

USDC kan worden gestaked. Je zet jouw tokens dan (tijdelijk) vast in ruil voor een bepaald percentage aan rendement als stakingopbrengst. Voor sommige investeerder wordt dit, gezien de lage spaarrentes, gezien als een alternatief op sparen.

Geen winst

Wanneer je op zoek bent naar een crypto die winst op gaat leveren door koersmutaties dien je stablecoins als USDC links te laten liggen. Omdat de waarde van de dollar 1:1 wordt gevolgd, zal je praktisch nooit winst maken.

Betalingen

USDC is praktisch hanteerbaar als betaalmiddel. Een verkoper kan namelijk dezelfde prijs hanteren, terwijl hij zekerder is van de waarde van de opbrengst. Hij hoeft niet bang te zijn dat zijn verdiende geld ineens een stuk minder waard is.

USD Coin Wallet

Ga je USDC kopen, dan kun je de tokens opslaan in een Ethereum wallet. Kies voor een online (exchange) wallet wanneer je waarde hecht aan gebruiksgemak. Ben je meer gericht op een hoge mate aan veiligheid, overweeg dan een offline wallet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!