Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

VeChain

VeChain is een platform en blockchaintoepassing die primair bedoeld is voor de authenticatie van producten. De eigen blockchain van het platform heet voluit VeChainThor blockchain. De crypto coin van het platform is de VeChain coin (VET). Het idee achter de blockchain is dat je er de authenticiteit van luxegoederen mee kunt controleren. Omdat informatie op de blockchain niet gewijzigd kan worden, is deze technologie zeer geschikt om bij productie van luxegoederen bepaalde controle-informatie vast te leggen. Zo controleert de eindconsument eenvoudig de echtheid van het product.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
VeChain converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

VeChain Koers

De Vechain coin staat te koop sinds medio 2018 en noteerde aanvankelijk een koers van zo’n €0,025. Deze zakte in het najaar van 2018 in tot rond de €0,005. Daarna bleef de waarde vrij stabiel, tot de koers medio 2020 weer steeg om gedurende de zomermaanden van dat jaar te stabiliseren rond de €0,01. Na een kort dal in het najaar van 2020 leefde de koers tegen het eind van 2020 weer op. Die opmars zette zich voort in 2021. Al in januari 2021 werd de €0,025 aangetikt, terwijl het voorjaar stormachtige groei bracht. In april 2021 piekte de koers even boven de €0,25 om daarna weer in te zakken tot zo’n €0,10. Kortom, Vechain kopen kan een slimme belegging zijn als je op het juiste moment toeslaat.

VeChain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is VeChain?

Een medewerker van het exclusieve tassen- en kledingmerk Louis Vuitton dacht na over mogelijkheden om de handel in namaakproducten te beperken en dan in het bijzonder de schade daarvan voor exclusieve merken als Louis Vuitton. Voor makers van exclusieve producten die relatief eenvoudig na te maken zijn, gaan er zo tientallen miljarden verloren. Hij kwam met het idee om echtheidsinformatie op te slaan in de blockchain. Wanneer informatie eenmaal in de blockchain staat, kun je deze niet meer wijzigen. In 2015 leidde dat tot de oprichting van de VeChainThor blockchain. De VeChainThor blockchain stelt makers van exclusieve producten als mode en wijn in staat om met een simpele chip of QR-code informatie aan hun producten toe te voegen. Die informatie kan een koper vervolgens matchen aan de blockchain om zo de authenticiteit van het product vast te stellen.

Ook heeft VeChain toepassingen in de supply chain van bedrijven en producten. Door sensoren en chips toe te voegen aan producten of containers meet je bepaalde omstandigheden waarmee het product tijdens transport of bewerking mee te maken krijgt. Door deze informatie direct op te slaan in de blockchain is deze niet te bewerken of te manipuleren. Zo wordt het op onherroepelijke wijze vastgelegd als een product onder verkeerde omstandigheden bewerkt of vervoerd is. Ook de uitstoot en het verbruik van voertuigen (eveneens informatie waarmee gerommeld kan worden) kan op de VeChainThor blockchain onherroepelijk en direct bij meting worden vastgelegd.

Tot het VeChainThor netwerk behoren ook de VeChain coin en de VTHO token. Met de VeChain coin doe je transacties op het platform van VeChain, terwijl het bezit van grote hoeveelheden van die coin wordt beloond met de VTHO token, volgens het Proof of stake-model. Het bedrijf achter VeChain is Chinees en werkt nauw samen met de Chinese overheid en tal van andere Chinese (staats)bedrijven.

Waarom je VeChain wilt kopen

De belangrijkste reden om VeChain coins te kopen is dat het platform en de blockchain die aan deze cryptovaluta zijn verbonden tal van praktische toepassingen hebben. De toepassingsmogelijkheden in producten en supply chains zijn haast onbeperkt. Voor wie een lange investeringshorizon hanteert, is de VeChain coin om deze reden zeker interessant om te kopen. Het is echter niet zeker of deze toepassing op westerse markten zal doorbreken, gelet op de innige banden tussen VeChain en de Chinese overheid.

Ook wie minder in de toepassing van de blockchain en meer in de koersontwikkeling geïnteresseerd is, zal in VeChain vast niet teleurgesteld zijn. Hoewel ook deze cryptovaluta soms forse koersschommelingen vertoont, is de globale trend over het algemeen gunstig. Ook met de koersontwikkeling is dus een goed rendement te halen. Kortom, genoeg redenen om VeChain te kopen.

Waar VeChain kopen?

VeChain coin is een populaire crypto valuta die je bij de meeste exchanges probleemloos kan kopen. Onder meer Bitvavo, LiteBit en Binance bieden VeChain aan. Bij deze exchanges kun je VeChain crypto kopen in euro’s. Je betaalt dan dus met bijvoorbeeld iDEAL. Sommige andere cryptovaluta’s (met name de minder gangbare) kun je alleen met Bitcoin of Ethereum kopen.

Om VeChain coin via een exchange te kopen, moet je je hier registreren. Je hebt een account nodig om te kunnen betalen. Ook worden gekochte VeChain coins aan je persoonlijke account op de exchange toegevoegd. Daar kun je ze in principe ook bewaren, al is dat niet de veiligste optie. Om je VeChain coins veilig te bewaren, kies je bij voorkeur voor een (hardware) wallet.

VeChain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken VeChain

VeChain is een bijzonder functionele blockchain met een aantrekkelijke coin. Met VeChain coin profiteer je van de diverse toepassingen en kenmerken van het platform.

Slimme supply chain oplossingen

Met de oplossingen die op het VeChain-platform worden aangeboden, los je vrijwel ieder controle- en authenticiteitsvraagstuk in een supply chain op.

Passief inkomen

Als bezitter van VeChain coins word je beloond met VTHO tokens volgens het Proof of stake-concept.

Stabiele koers

Hoewel ook de koers van VeChain schommelingen vertoont, is deze over het algemeen stabiel en over de lange termijn stijgend. Vechain kopen is een interessante investering voor iemand met een langere horizon.

Veelzijdig

Op het platform van VeChain worden tientallen praktische toepassingen van de blockchain aangeboden, waartoe je met je coin eenvoudig toegang hebt.

VeChain Wallet

Op het VeChain-platform download je eenvoudig de officiële VeChain wallet. Deze is beschikbaar voor iOS, Andriod en desktop. Van die drie opties is de laatste het veiligst en zijn de eerste twee wat praktischer. Overigens bewaar je jouw VeChain het veiligst op een hardware wallet. Dit is een fysieke wallet die je loskoppelt van andere apparaten en het internet, wanneer je niets met je VeChain doet. Alleen bij transacties verbind je deze met een extern apparaat. Doe je veel transacties? Dan kun je je VeChain na het kopen ook op het account van een exchange bewaren.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!