Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Vertcoin

De Vertcoin (VTC) is een cryptocurrency die wordt ingezet als betaalmiddel. In de basis lijkt het concept op dat van de Bitcoin, maar er bestaan een aantal grote verschillen. De Vertcoin is gericht op lage transactiekosten en een miningproces dat eerlijker is dan dat van de Bitcoin. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van een ASIC-proof systeem. Vertcoin wordt volledig gefinancierd door donaties, en het team achter dit project bestaat volledig uit vrijwilligers.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Vertcoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Vertcoin koers

Het koersverloop van de Vertcoin begint in 2016. In eerste instantie was de koers vrij stabiel, totdat hij in 2017 meer volatiliteit kreeg. De all-time high van net geen €7 werd in dit jaar bereikt, waarna de koers weer flink daalde en zich stabiliseerde.

Vertcoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Vertcoin?

De Vertcoin (VTC) is een digitaal betaalmiddel op basis van blockchaintechnologie. Hij werd in 2014 gelanceerd als een fork van de Litecoin. Het team achter de Vertcoin bestaat uit vrijwilligers, en het project wordt gefinancierd door donateurs. Vertcoin biedt net als Bitcoin een betaalmiddel aan, maar hierbij hanteert het afwijkende principes. Zo is het delven van Vertcoins volledig ASIC-proof. Dat houdt in dat miners geen gebruik kunnen maken van gespecialiseerde ASIC-hardware, zodat ook kleinere miners meer kans maken op een beloning. In totaal komen er maximaal 84 miljoen VTC tokens in omloop.

Waarom je Vertcoin wilt kopen

De Vertcoin is een van die traditionele cryptocurrencies die bedoeld zijn als alternatief betaalmiddel. Dat een dergelijke digitale valuta succes kan boeken, heb je reeds gezien bij de Bitcoin. Het team achter de Vertcoin pakt een aantal problemen van de Bitcoin aan en de coin wordt door sommigen dan ook wel gezien als een verbeterde versie van de Bitcoin. Het feit dat het project draait op donaties zorgt daarnaast voor een betrokken community.

Waar koop je Vertcoin?

VTC tokens kun je kopen bij een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo, Kraken of Binance. Op een dergelijke exchange dien je eerst een account aan te maken. Hierna kun je geld storten en je digitale valuta aanschaffen. Geld storten kan bij de meeste exchanges zoals je dat gewend bent in Nederland: met iDEAL, je creditcard of een bankoverschrijving. Houd er hierbij rekening mee dat een storting via een bankoverschrijving meer tijd kost dan via iDEAL.

Vertcoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Vertcoin

De Vertcoin is een digitale valuta die draait op blockchaintechnologie. In bepaalde opzichten lijkt hij op de Bitcoin, maar er zijn ook belangrijke verschillen.

ASIC-proof

Vertcoin werkt met het Proof of work (PoW) algoritme voor het valideren van transacties. In tegenstelling tot Bitcoin is Vertcoin ASIC-proof: er kan geen gespecialiseerde ASIC mining hardware worden gebruikt. Minen is zo eerlijker.

Schommelende transactiekosten

De kosten van transacties in Vertcoins schommelen geregeld. Hoe hoog de kosten zijn, wordt bepaald door de drukte op het netwerk. Zo kun je het ene moment €0,005 aan transactiekosten betalen en het andere moment €0,04.

Snelle transacties

Doordat het Lightning Netwerk van Litecoin wordt gebruikt, kunnen transacties in VTC snel worden verricht. Een ander voordeel van dit netwerk is dat het de schaalbaarheid van cryptocurrencies een boost geeft.

Geen ICO

Vertcoin heeft nooit gebruikgemaakt van een ICO of een airdrop. Dit heeft ermee te maken dat het project volledig op donaties draait. Dit zorgt voor een betrokken community.

Vertcoin Wallet

Om VTC tokens op te slaan, heb je een wallet nodig. Je kunt kiezen voor een hot wallet of een cold wallet. Een hot wallet is een exchange wallet. Je tokens worden dan digitaal in de cloud opgeslagen. Een cold wallet is een fysiek apparaatje, zoals een USB-stick, dat niet toegankelijk is voor hackers.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!