Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Viacoin

De Viacoin (VIA) is net als de Bitcoin een pure crypto waarmee je decentrale betalingen kunt verrichten en je geld decentraal kunt bewaren. Deze altcoin is enkele jaren na de Bitcoin ontwikkeld, en er zijn dan ook verbeteringen aangebracht. Zo worden VIA-transacties gemiddeld 25 keer zo snel verwerkt als BTC-transacties en verlopen ze een stuk veiliger. De waarde van de Viacoin is haast even beweeglijk als die van de Bitcoin, waardoor de crypto ook interessant is voor speculatie. Je kunt de Viacoin bij diverse exchanges eenvoudig kopen en voor de opslag zijn voldoende VIA-wallets te vinden.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Viacoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Wat is Viacoin?

Viacoin is een crypto valuta vergelijkbaar met Bitcoin die het mogelijk maakt om applicaties te bouwen op het systeem, vergelijkbaar met hoe email is gebouwd op het internet protocol. Dit maakt het ook mogelijk om gedecentraliseerde exchanges te maken, nieuwe crypto valuta te creëren, activa te traceren, digitaal stemmen, reputatie management en ook digitale marktplaatsen te bouwen.

Net als Litecoin is Viacoin erg vooruitstrevend qua technologie en kan worden gezien als testnetwerk voor de upgrades van Bitcoin. Zo heeft het nu al een transactiesnelheid die reeds 25x sneller is dan Bitcoin. Recentelijk heeft het ook succesvol Atomic Swaps uitgevoerd, wat het wisselen is van 2 verschillende crypto valuta zonder tussenkomst van een derde. Ook is Segregated Witness (SegWit) hier al toegepast en staat het Lightning Netwerk ook al op hun ambitieuze roadmap.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!