Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Waltonchain

Waltonchain staat voor ‘Wisdom alters label, trade, organization and network’ Deze cryptocurrency moet blockchaintechnologie verbinden met het Internet of Things. Het doel is om de historie van een fysiek product geheel inzichtelijk te maken. Zo zou je moeten kunnen zien waar het product is geweest en wie de vorige eigenaren waren. Hierbij zouden RFID-chips een belangrijke rol moeten spelen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Waltonchain converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Waltonchain Koers

Na de ICO van Waltonchain, in 2017, werd de native token WTC openbaar verhandelbaar. Begin 2018 behaalde de koers een all-time high van meer dan €32. Dit was het gevolg van een opbloeiende cryptomarkt. De prijs van een WTC token daalde echter weer snel tot een niveau van maximaal €2.

Waltonchain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Waltonchain?

Waltonchain (WTC) is een cryptocurrency-project. De focus ligt op het verbinden van het Internet of Things met blockchaintechnologie. Het team achter Waltonchain wil bereiken dat de geschiedenis van een fysiek product beter te achterhalen is. Zo zou je moeten kunnen inzien wanneer het product is geproduceerd, waar het is geweest en waar het op het moment is. Dit zorgt voor veel transparantie en veiligheid. Daarmee participeert Waltonchain in de jacht op namaakproducten. Het volgen van de producten wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van RFID-chips. Nadat producten zijn geïdentificeerd, wordt alle beschikbare informatie verwerkt op de blockchain van Waltonchain.

Waltonchain rfid chips

Waarom je Waltonchain wilt kopen

Het doel van Waltonchain doet enigszins denken aan dat van VeChain. Bij beide projecten valt het op dat er veel interesse bestaat vanuit (grote) bedrijven. Vooral bedrijven met luxere (dus duurdere) producten hebben er baat bij om namaakproducten te bestrijden. Wanneer steeds meer bedrijven de voordelen van Waltonchain gaan inzien, is de kans groot dat het veelvuldig gebruikt gaat worden. Dit kan leiden tot investeringen door beleggers die zo de prijs van een WTC token opschroeven.

Waltonchain bedrijven luxe producten interesse

Waar koop je Waltonchain?

WTC’s kun je kopen bij een cryptocurrency exchange. De meeste exchanges, zoals Bitvavo en Binance, hebben zowel een website als een app. Om WTC’s aan te schaffen, zul je eerst een account moeten hebben. Heb je eenmaal een account, dan is het tijd om geld te storten of direct WTC tokens aan te schaffen. Betalen kan in veel gevallen naar Nederlandse standaarden, bijvoorbeeld met iDEAL, creditcard of een bankoverschrijving.

Waltonchain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Waltonchain

Waltonchain is een uniek cryptocurrency-project dat werkt met RFID-chips om de geschiedenis van een fysiek product inzichtelijk te maken.

Parent- en childchains

Waltonchain maakt gebruik van meerdere blockchains. Hierbij is Waltonchain zelf de belangrijkste. Als een bedrijf gebruik wil maken van de blockchain van Waltonchain, zal het een childchain moeten gebruiken. Zo blijft het project voldoende schaalbaar.

 

RFID

Waltonchain maakt gebruik van Radio Frequency Identification (RFID). Elk fysiek product krijgt een RFID-chip die het mogelijk maakt om het product te volgen, van het productieproces tot aan de klant en eventuele latere eigenaren.

Expertise

Het team van Waltonchain bestaat uit ongeveer 40 mensen met verschillende expertises. Ook qua connecties stelt Waltonchain niet teleur. Zo hebben ze contact met een voormalige vice president van Samsung.

Toegevoegde waarde

Waltonchain is zo’n project dat niet blijft hangen in een ideologie maar daadwerkelijk praktisch toepasbaar is in de wereld van vandaag en morgen. Hiermee heeft het een streepje voor op veel andere cryptopcurrency-projecten.

Waltonchain Wallet

Zie je WTC tokens als een langetermijninvestering? Bedenk dan goed hoe je de tokens gaat opslaan. De meeste exchanges plaatsen je tokens automatisch in hun (online) exchange wallet. Dit biedt je veel gebruiksgemak, maar voor meer veiligheid kun je ook gebruikmaken van een fysieke (offline) cold wallet.

Wallet Waltonchain

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!