Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Waves

Waves is meer dan alleen een cryptovaluta: het biedt een gedecentraliseerd platform voor ontwikkelaars die zelf tokens en cryptovaluta’s willen maken. Daarnaast heeft Waves ook een decentrale exchange, genaamd het Waves DEX Platform. Daarmee wil het serieus de concurrentie aangaan met een centrale grootmacht op het gebied van cryptoexchanges als Binance. De bedoeling is om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om in cryptovaluta’s te handelen en zelfs zelf nieuwe cryptovaluta’s te creëren. Daarvoor faciliteert het ook laagdrempelige Initial Coin Offerings (ICO).

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Waves converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Waves Koers

Als er één cryptovaluta is waarbij gesproken mag worden van een stijgende lijn, dan is het de Waves wel. Net als andere cryptovaluta’s beleefde de Waves een forse opleving rond de jaarwisseling 2017-2018 als gevolg van de positiviteit op de cryptomarkt. Hoewel de koers daarna inzakte, heeft de Waves sinds halverwege 2020 duidelijk de weg naar boven te pakken. De opleving van de cryptomarkt in de eerste helft van 2021 zorgde voor een uitzonderlijke piek, maar ook daarna is de waarde van de Waves fors hoger gebleven dan een jaar eerder. Dat geeft aan dat er duidelijk interesse in het platform is.

Waves bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Waves?

Het Waves platform is in 2016 in het leven geroepen door de Russische programmeur Alexander Ivanov. Deze had zijn reputatie al gevestigd door Coinomat te introduceren, een instant cryptocurrency exchange. Ook droeg hij bij aan de ontwikkeling van het NXT platform. Toen Ivanov een token sale voor de verdere ontwikkeling van het Waves platform organiseerde, leverde dat meteen een kapitaalinjectie van zo’n 16 miljoen Amerikaanse dollar op. Daarna stelde Ivanov een team samen om het Waves platform verder te perfectioneren. Daarbij werd er vooral naar gestreefd om beperkingen in transactietijden en schaalbaarheidsproblemen te verhelpen. Door het platform in Scala te programmeren en een nieuw Proof of stake consensus algoritme te gebruiken, maakte het team van Waves een goed schaalbaar en snel ontwikkelplatform.

Het belangrijkste doel van Waves is om het voor ondernemers zo gemakkelijk mogelijk maken om een token te creëren. Deze tokens kunnen vervolgens weer op het Waves platform gebruikt worden voor bijvoorbeeld een loyaliteitsprogramma of een crowdfunding campagne. Ondernemers kunnen op deze manier bijvoorbeeld een alternatieve optie inzetten voor pasjes of zegeltjes. Daarnaast heeft Waves een van de beste decentrale exchanges. Die onderscheidt zich van een centraal handelsplatform als Binance doordat je cryptobezittingen in je wallet opgeslagen blijven, waardoor hackers die de exchange hacken niet ook meteen bij jouw bezittingen kunnen komen. Ook kun je op de Waves exchange je favoriete cryptovaluta’s verhandelen tegen dollars en euro’s. Handel je enkel in cryptovaluta’s, dan kan dit volledig anoniem.

Het maximale aantal WAVES tokens is al in omloop: 100 miljoen. Deze kunnen uitgeleend worden aan de full nodes die het Waves netwerk runnen om opbrengst te genereren. De token heeft verder verschillende functies: met één WAVES coin kun je je eigen coin creëren, en met wat extra WAVES coins kun meer features kopen voor jouw eigen coin. Daarnaast worden alle transactiekosten voor het handelen op het Waves DEX Platform met WAVES tokens betaald.

Waves platform token maken

Waarom je Waves wilt kopen

De populariteit van Waves op social media zegt veel over de potentie van het platform. Het heeft veel volgers achter zich, onder andere doordat het platform al een tijd bestaat en heeft kunnen groeien. Het platform zelf mag een verademing voor de wereld van cryptovaluta’s genoemd worden, omdat je coins op de Waves exchange een stuk veiliger zijn voor hackers. Ook de mogelijkheid om loyaliteitsprogramma’s van bedrijven te faciliteren heeft veel potentie. Burger King heeft hier al mee geëxperimenteerd, en als er meer bedrijven volgen, kan het hard gaan met Waves en de waarde van de WAVES token.

Waves social media

Waar koop je Waves?

Je kunt WAVES tokens op verschillende exchanges kopen, niet in de laatste plaats op de eigen decentrale exchange van het Waves platform. Hier kun je Waves direct voor euro’s of ander fiatgeld kopen. Uiteraard moet je hiervoor een account aanmaken. Je kunt ook op een grotere, centrale exchange als Binance terecht. Hier moet je echter eerst Bitcoins kopen om aan WAVES tokens te kunnen komen. Ook hier moet je een account aanmaken.

Geld op je account storten kan doorgaans met behulp van iDeal, maar ook met je creditcard, PayPal of een bankoverschrijving. In het laatste geval kan het wat langer duren voordat je geld in je account staat en je kunt beginnen cryptovaluta’s te kopen. Je bezittingen zijn, wanneer je gebruikmaakt van de Waves DEX, wel beter beveiligd tegen hackers dan bij Binance.

Waves bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Waves

Waves heeft als doel om zichzelf te onderscheiden, en dat doet het platform met onder meer de volgende kenmerken:

Veiliger handelen

Het grootste voordeel van de exchange van Waves is dat je er met een gerust hart veilig kunt handelen. Je coins blijven namelijk in je wallet, waardoor hackers er niet bij kunnen wanneer ze het platform zouden hacken.

Gemakkelijk eigen tokens creëren

Het feit dat het laagdrempelig is om op het Waves platform zelf tokens te creëren, schept veel mogelijkheden voor bedrijven. Zo kunnen zij op een makkelijke en moderne manier loyaliteitsprogramma’s laten lopen.

Anoniem handelen

Wanneer je op de Waves exchange in cryptovaluta’s handelt, kan dit volledig anoniem. Zo kan geen enkele overheid ingrijpen.

Handelen met fiatgeld

Anders dan op andere exchanges is het op de Waves exchange mogelijk om cryptovaluta’s te verhandelen tegen geld. Dat maakt het handelen in cryptovaluta’s voor iedereen een stuk laagdrempeliger.

Waves Wallet

Wanneer je Waves als langetermijninvestering koopt, moet je de tokens die je bezit ook veilig kunnen opslaan. Dat kan in een elektronische wallet. Waves biedt zelf een mobiele wallet in een app. Een alternatief is de Guarda wallet, die als desktop wallet, als mobiele wallet en als web wallet beschikbaar is. De populaire offline hardware wallet Ledger Nano werkt aan ondersteuning voor Waves.

Guarda wallet voor waves

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!