Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Electrum – review en gids

Electrum

Ga direct naar Binance

Electrum is een Bitcoin Wallet die staat voor snelheid. Het is opgezet in de periode dat de Bitcoin net in opkomst was. Naar aanleiding van deze trend is deze wallet gemaakt. Door de decentralisatie en de betrouwbaarheid van de servers hebben zij een wallet gecreëerd die altijd bereikbaar is.

Hoewel er inmiddels meerdere cryptomunten zijn bijgekomen, is er toch voor gekozen Electrum exclusief voor Bitcoin te houden, om de snelheid te behouden.

PLUS- EN MINPUNTEN

PLUSPUNTEN:

+ Snel en eenvoudig te installeren
+ Snel in gebruik
+ Goede veiligheids- en privacymaatregelen
+ Integratie met hardware wallets voor extra veiligheid

MINPUNTEN:

Minder geschikt voor beginners
Alleen geschikt voor Bitcoin

BETROUWBAARHEID

Er kan gerust gezegd worden dat Electrum een betrouwbare wallet is die gebruikt kan worden voor het beheer van jouw Bitcoins. Dit is mede door de omvangrijke veiligheidstechnieken die zijn ingebouwd om het beheer van Bitcoins veilig te stellen. Inmiddels is het een wallet die wordt beoordeeld als een van de meest veilige wallets die je kan gebruiken voor je Bitcoins.

GEBRUIKSGEMAK

De Electrum Wallet is gratis te downloaden via de website. Eenmaal aangemeld dan heb je toegang tot een multiplatform voor de koop en verkoop van Bitcoins. Zonder de volledige bitcoin blockchain te downloaden heb je ook toegang tot de verschillende bitcoin interfaces.

Het is duidelijk dat zij de snelheid op verschillende manieren willen garanderen. Door het vermijden van servers en lange blockchains hoef je niet lang te wachten bij het ontvangen en verzenden van jouw Bitcoins. Snelheid is essentieel in de handel van cryptomunten en dat is waar Electrum zich in onderscheid.

Alternatief Electrum wallet: Binance

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

VALUTA AANBOD

De wallet van Electrum is alleen te gebruiken voor het beheer van Bitcoins.

Bekijk op Binance

SUPPORT

Electrum heeft een speciale pagina waar een lijst van veel gestelde vragen staat opgesomd. Iedere vraag is uitgebreid beantwoord op de website. Aanvullend kan je ook terecht bij de Bitcoin Talk Forum en Reddit om jouw vraag in te dienen. Het voordeel van het forum is dat je met meerdere gebruikers te maken hebt. Zij en de experts en Electrum delen hier graag hun kennis en ervaring om jouw gebruik van de Electrum Wallet inzichtelijker te maken

IDENTITEITSVERIFICATIE

Via de website van Electrum is de wallet te downloaden met de besturingssystemen Windows, Linux, OSX en Android. Bij het installeren heb je de keuze uit vier typen wallets:

+ Standard Wallet
+ Wallet met tweefactor-authenticatie
+ Multi-signature wallet
+ Hardware wallet

De verificaties vinden plaats aan de hand van 2 of 3 private keys. Zo geef je jouw wallet nog extra bescherming, zodat alleen jij toegang hebt tot de Bitcons in de wallet.

Ga direct naar Binance

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!