Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Spectrocoin

Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
12
Beoordeling exchange
7.3 / 10

Spectrocoin review

Cryptocurrencies komen vandaag de dag in groten getale voor. Het is lastig om te beoordelen welke cryptocurrencies de moeite waard zijn. Hetzelfde geldt voor cryptocurrency exchanges. Er bestaan zoveel exchanges, dat het lastig kan zijn om goede van matige of slechte exchanges te onderscheiden. Om je een handje te helpen een goede keuze te maken, behandelen we hieronder de exchange SpectroCoin in detail. Zo weet je straks precies of SpectroCoin bij je past of dat je nog even verder moet zoeken.

Over SpectroCoin

SpectroCoin is een unieke alles-in-één cryptocurrency exchange. Het bedrijf werd opgericht in 2013 door Spectro Finance Ltd. Het management bevindt zich in Londen en de ontwikkeling vindt plaats in Litouwen. Spectrocoin biedt meer mogelijkheden dan slechts de handel in cryptocurrencies. Zo kunnen gebruikers een betaalkaart aanvragen die cryptogeld automatisch omzet in fiatgeld, en maakt het platform het mogelijk om cryptocurrency-leningen aan te gaan. SpectroCoin kijkt dus verder dan veel andere ‘mainstream’ exchanges. Maar is het ook een aantrekkelijke optie?

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 8. SpectroCoin komt over als een betrouwbare partij, ondanks de twijfels van sommige investeerders.
– Veiligheid: 7. Deze exchange slaat bijna alle gelden offline op en werkt met twee-factor-authenticatie.
– Aanbod valuta’s: 7. Met meer dan 40 cryptocurrencies is het aanbod toereikend, maar niet gigantisch.
– Betaalmogelijkheden: 7. Er zijn voldoende betaalmogelijkheden, maar iDeal wordt niet ondersteund.
– Gebruikersgemak: 8. SpectroCoin maakt het erg gemakkelijk om cryptovaluta’s te kopen of te verkopen.
– Support: 7. De klantenservice is 24/7 bereikbaar, maar reageert niet in alle gevallen even snel.

Prestaties van SpectroCoin

SpectroCoin is zo’n exchange die de schijn mee heeft. De website van SpectroCoin oogt overtuigend en professioneel en het lijkt dan ook te gaan om een excellente partij. Maar is dit ook de praktische realiteit? Hoe presteert SpectroCoin onder de motorkap?

Is SpectroCoin betrouwbaar?

SpectroCoin wekt een betrouwbare indruk. Dit komt onder meer door de nette en professionele website en de goed doordachte diensten. Hoewel de reviews van de meeste klanten overwegend positief zijn, zijn er ook mensen die over de betrouwbaarheid van SpectroCoin minder goed te spreken zijn. Deze exchange wordt door sommigen minder vertrouwd, omdat je bij de aanmelding veel (persoonlijke) gegevens dient te verstrekken. Dit is echter niet genoeg om te spreken van een ‘scam’, aangezien (know your customer) wet- en regelgeving nu eenmaal vraagt om een duidelijk beeld van de klanten. Verder zijn er geen noemenswaardige schandalen bekend die de betrouwbaarheid van SpectroCoin zouden ondermijnen. Wij concluderen dat deze exchange betrouwbaar is.

Hoe veilig is SpectroCoin?

Ook al is SpectroCoin er niet erg transparant over, deze exchange heeft wel degelijk de nodige maatregelen getroffen om de veiligheid van klanten en hun gelden te garanderen. De belangrijkste hiervan is twee-factor-authenticatie (2FA). Hierdoor heeft een eventuele hacker aan een gebruikersnaam en wachtwoord niet genoeg om in te loggen. Daarnaast slaat SpectroCoin ongeveer 99% van de gelden van gebruikers offline op. Jouw geld kan dus niet worden gestolen wanneer het platform wordt gehackt. Ook het feit dat je het platform niet anoniem kan gebruiken, kan gezien worden als een beveiligingsmaatregel. Al bij al is SpectroCoin behoorlijk veilig.

Welke crypto valuta’s zijn er bij SpectroCoin?

Het aanbod van deze exchange is relatief ruim, maar niet gigantisch. Verwacht dus niet dat je via het platform van SpectroCoin de kleinste, nieuwste en meest exotische cryptocurrencies kunt aankopen. De meeste investeerders hebben hier echter ook geen interesse in. Het aanbod van meer dan 40 cryptocurrencies zal dan ook in veel gevallen volstaan. Hier vind je de grotere namen, zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Chainlink terug. Ook middelgrote cryptovaluta’s zoals SushiSwap, Filecoin, 1inch en Celo zijn in het aanbod te ontdekken. Het aanbod van SpectroCoin is erg overzichtelijk.

Op welke manieren kan ik betalen?

De betaalmethodes die SpectroCoin ondersteunt, zijn afhankelijk van het land vanwaaruit je handelt. Voor Nederland zijn er aardig wat betaalmethodes beschikbaar. iDeal behoort echter niet tot de mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor PayPal. Wel kun je betalen middels een reguliere (SEPA) bankoverschrijving, creditkaart (Visa en MasterCard), bankkaart (Maestro), Skrill en Neteller. Verder zijn er nog wat kleine, minder gebruikte betaalmethodes in het aanbod opgenomen.

Is SpectroCoin makkelijk te gebruiken?

SpectroCoin scoort goed op het gebied van gebruiksgemak. Dit heeft voor een groot deel te maken met de overzichtelijke interface binnen het platform. Navigeren door het platform werkt heel logisch en is niet erg uitdagend. Hetzelfde geldt voor bepaalde cruciale handelingen. Van een account aanmaken tot je eerste cryptocurrency kopen, het gaat allemaal vloeiend en gemakkelijk. De standaard handelsomgeving is ideaal voor mensen die zonder poespas rechtstreeks cryptocurrencies willen aanschaffen. Ben je juist op zoek naar een professionelere handelsomgeving, dan kun je SpectroCoin Pro gebruiken. Je komt dan terecht in een geavanceerde exchange-omgeving waarbinnen je verschillende ordertypes kunt uitvoeren en technische analyses kunt verrichten.

Hoe is de support bij SpectroCoin?

Wanneer je een vraag hebt, kun je contact opnemen met de supportafdeling van SpectroCoin. Het is het gemakkelijkst om dit te doen via de 24/7 beschikbare livechat. Je moet dan eerst in gesprek gaan met een bot, die verassend genoeg best veel hulp kan bieden. Wanneer je met het antwoord niet tevreden bent, zal de bot je snel doorverwijzen naar een echte medewerker. Verder kun je de klantenservice ook mailen of bellen, of een mail versturen via een formulier binnen het platform. Over het algemeen reageert de klantenservice redelijk snel, maar bij gecompliceerdere problemen kan het wat langer duren dan bij andere exchanges. Online zijn er dan ook wat minder positieve recensies te vinden over de klantenservice van SpectroCoin.

Highlights uit de beoordeling
  • Gebruiksvriendelijk platform
  • Meer dan slechts een exchange
  • 24/7 support via livechat
  • Geen ondersteuning van iDeal

Wat bedragen de fees bij SpectroCoin?

Spectrocoin hanteert een relatief uitgebreid systeem om handelskosten door te berekenen. Om te beginnen worden er kosten berekend voor de storting van fiatgeld. Maak je bijvoorbeeld gebruik van MasterCard of Maestro, dan moet je minimaal €1 storten en wordt er 2,99% fee berekend met een minimum van €0,50. SEPA-stortingen zijn gratis. Hetzelfde geldt voor stortingen in crypto. Alleen bij XLM, XRP en LTC wordt er 0,15% aan kosten bij opgeteld. Als je cryptocurrencies verhandelt, zijn de kosten variabel, met een minimum van 0,0006 BTC. Je betaalt een hogere fee als je snellere transacties wilt. Raadpleeg voor een compleet overzicht van de kosten de website van SpectroCoin.

Spectrocoin Fees

SpectroCoin wallet

SpectroCoin is niet alleen een exchange, maar ook een wallet-service. Dat houdt in dat deze exchange werkt met een ingebouwde wallet waar cryptotokens in kunnen worden geplaatst. Deze wallet is zowel via het internetplatform van SpectroCoin als via de app te bereiken. In vergelijking met wallets van andere aanbieders scoort deze qua gebruiksgemak goed. Het is niet de meest gebruiksvriendelijke wallet in de markt, maar hij is wel logisch en overzichtelijk genoeg. SpectroCoin vraagt je om zelf je private key te bewaren. Zo behoud je de controle over je valuta’s. Het is belangrijk dat je deze private key goed bewaart en met niemand deelt, aangezien je hiermee toegang kunt krijgen tot je tokens. Volgens SpectroCoin wordt 99% van de gelden van gebruikers in offline storages bewaard. Hierdoor is de wallet van SpectroCoin relatief veilig en niet erg gevoelig voor hackers van buitenaf.

Spectrocoin wallet

De app van SpectroCoin

SpectroCoin biedt zoals zo ongeveer elke hedendaagse exchange ook een app aan. Deze app is zowel te downloaden in de iOS App Store als in de Google Play Store. De app is echter minder ideaal dan je in eerste instantie zou denken, aangezien hij alleen je wallet toont. Je kunt hem dus niet gebruiken om cryptocurrencies te verhandelen. Op dit vlak loopt SpectroCoin opvallend achter op andere exchanges. Op het moment werkt het team van SpectroCoin aan een app met meer functionaliteiten. Wil je alle functionaliteiten van deze exchange nu al ervaren op mobiele apparaten, dan zul je gebruik moeten maken van de internetwebsite op je telefoon. Het platform is namelijk wel geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Spectrocoin app

Conclusie

SpectroCoin presteert op geen van de behandelde punten echt excellent. Tegelijkertijd zijn er ook geen punten waar deze exchange echt slecht op scoort. Onze conclusie is dan ook dat dit een goede exchange uit de middenklasse is. SpectroCoin is voldoende betrouwbaar, en ook met de veiligheid zit het goed. Het aanbod zal voor de meeste gebruikers toereikend zijn, maar de handelskosten zijn aan de hoge kant. Verder is het jammer dat deze exchange nog geen complete app heeft waarin de functionaliteiten van het internetplatform te gebruiken zijn. Maar ben je op zoek naar een no-nonsense platform dat meer is dan slechts een exchange, dan zit je met SpectroCoin wel goed.

Hoe handel je bij SpectroCoin?

Het is niet erg ingewikkeld om cruciale handelingen binnen het platform van SpectroCoin te verrichten. Hieronder bespreken wij er een aantal.

Account bij SpectroCoin aanmaken

Om een account aan te maken, moet je naar de website van SpectroCoin gaan. Er bestaat zowel een Engelstalige als een Nederlandstalige versie. Navigeer rechts bovenin naar de paarsblauwe knop ‘Inschrijven’. Je moet dan je e-mailadres en je land van verblijf invullen. Je kunt je ook aanmelden met Facebook of Google. Na deze stap ontvang je een bevestigingsmail. Druk in deze mail op de knop ‘bevestigen’. Wanneer je dat hebt gedaan, kom je op een pagina waarop je een wachtwoord moet kiezen. Hierna kun je direct inloggen. Het is verstandig om, als je eenmaal ingelogd bent, naar je profiel rechts bovenin te navigeren om via ‘Verificatie’ direct je account en telefoonnummer te laten verifiëren.

Voor het eerst geld storten

Het is niet lastig om geld op je SpectroCoin-account te storten. Druk, als je ingelogd bent, in de bovenbalk op de knop ‘Stort’. Je komt dan op een pagina met alle stortingsmogelijkheden terecht. Wil je cryptocurrencies storten, kies dan in het menu aan de linkerzijde voor ‘Cryptocurrency’. Wil je betalen middels een bankoverschrijving of gekoppelde kaart, laat dan eerst je account verifiëren. Dit doe je door op ‘verzoek om aanvullende diensten’ te drukken of door via het menu rechts bovenin naar ‘Verificatie’ te navigeren.

Bankoverschrijving
Je kunt onder meer betalen middels een bankoverschrijving. Nadat je in de bovenbalk op ‘Stort’ hebt geklikt, navigeer je links naar ‘Bank’. Kies vervolgens voor de overschrijvingsmethode. SEPA is het gebruikelijkst. Volg de stappen zoals je deze gewend bent van een normale overschrijving.

Betaalkaart of creditcard
Na verificatie kun je zowel met een betaalkaart als met een creditcard geld op je SpectroCoin-account storten. Ga naar ‘Gekoppelde kaarten’ en selecteer de kaart waar je gebruik van wilt maken. Vervolgens doorloop je de stappen en vul je de nodige gegevens in om de storting te realiseren.

Skrill
Wil je betalen met Skrill of een soortgelijke betaalmethode, navigeer dan naar ‘E-wallets’. Ook hiervoor moet je je account eerst laten verifiëren. Kies voor ‘Skrill’ en doorloop de stappen binnen de omgeving van Skrill zelf. De betaling zal vervolgens worden gekoppeld aan SpectroCoin.

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Wanneer je je eerste crypto valuta wilt kopen, klik je in de bovenbalk op ‘uitwisselen’. Vervolgens zet je twee valuta’s tegenover elkaar. Vul bij ‘betaal met’ de valuta in die je wilt inwisselen en vul bij ‘ontvang in’ de valuta in die je ervoor terug wilt krijgen. Vul vervolgens rechts een waarde in en druk op ‘exchange’.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Cryptomunten verkopen werkt precies zo als kopen. Log wederom in en navigeer via de bovenbalk naar ‘uitwisselen’. Kies de cryptocurrency die je wilt verkopen, en vul ook in welke valuta je ervoor terug wilt ontvangen. Je bepaalt zelf hoeveel tokens je verkoopt. Je hoeft dus niet al je tokens van een bepaalde cryptocurrency in één keer te verkopen. Druk, nadat je alles hebt ingevuld, op ‘exchange’.

Veelgestelde vragen over SpectroCoin

Wat is SpectroCoin Pro?

SpectroCoin Pro is de geavanceerde handelsomgeving van de exchange SpectroCoin. Je kunt deze handelsomgeving betreden door in te loggen bij SpectroCoin en vervolgens in de bovenbalk te navigeren naar ‘Pro’. Je zult daarna opnieuw moeten inloggen. Je kunt dezelfde inloggegevens als voor SpectroCoin gebruiken. Je komt vervolgens onder de motorkap van de exchange terecht. Je kunt hier uitgebreide technische analyses doen, omdat SpectroCoin Pro werkt met grafieken en functionaliteiten van Tradingview. Verder kun je binnen SpectroCoin Pro gebruikmaken van limit orders.

Kan ik SpectroCoin anoniem gebruiken?

Nee, SpectroCoin is op geen enkele manier anoniem te gebruiken. Wegens strenge (KYC) wet- en regelgeving heeft SpectroCoin over behoorlijk wat persoonlijke gegevens van je nodig. Omdat SpectroCoin meer is dan slechts een exchange, behoort het bedrijf tot de minder anonieme exchanges in de markt.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!