IOTA Kopen | EUR MIOTA Koers

Deel:

EUR IOTA koers

IOTA kopen

Er zijn een aantal exchanges die IOTA aanbieden; onze favoriete is Binance. Dit is een snelgroeiende crypto beurs met een groot aantal coins. In tegenstelling tot veel andere exchanges heeft Binance weinig klachten gekend en is daardoor een van de hoogst gewaardeerde exchanges volgens Cryptocompare. Als je meer wil weten over Binance kan je dat lezen op onze review pagina. Je kan echter op Binance niet direct met Euro’s betalen, dus dit zal je eerst via een andere dienst moeten doen. In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe je dat precies doet.

Stap 1

Maak een account aan op Binance. Dit is slechts enkele minuten werk en na een email verificatie kun je aan de slag.

Creëer nu een account op Binance
Tip: maak gemakkelijk een account aan via bovenstaande link op je mobiel.

IOTA kopen binance

Stap 2

Nadat je account geactiveerd is en ingelogd bent moet je op zoek gaan naar je Bitcoin ontvangstadres. Deze kan je vinden door in het bovenste menu op zoek te gaan naar Funds en in het dropdown menu te kiezen voor Deposits Withdrawals. Hier zie je een lange lijst met cryptovaluta; ga hier opzoek naar de afkorting van Bitcoin, BTC. Naast BTC staat een button met Deposit. Klik hierop, dan krijg je een lange code met je ontvangstadres. Sla deze op, deze zal je nodig hebben voor de volgende stap.

Stap 3

Voor het kopen van Bitcoin heb je twee betaalmogelijkheden, via creditcard of iDeal.

Voor het kopen van Bitcoin met creditcard ga naar Coinbase

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase
+ Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!
Tip: maak een account aan via bovenstaande link op je mobiel; eventueel kan je later inloggen en betalen op je pc!

Voor het kopen van Bitcoin met iDeal ga naar LiteBit.

Koop Bitcoin met iDeal op LiteBit
+ Nederlands bedrijf + iDeal betaling + 50+ coins beschikbaar

Bij LiteBit kan je je Binance BTC adres invullen bij het afrekenen. Bij Coinbase kan je zodra je gekocht hebt naar je BTC wallet gaan en op Verzenden klikken.

Stap 4

Ga op Binance op zoek naar IOTA onder de ticker IOTA/BTC. Onder de grafiek zie je Buy IOTA staan, hier kan je kiezen hoeveel BTC je wil bieden en hoeveel je wil kopen. Het is makkelijker om naar het tabje Market te gaan, hier bied je de marktprijs en hoef je alleen de hoeveelheid aan te geven, dit zorgt er voor dat je nooit te veel betaalt.

Als je je winst of verlies weer terug wil omzetten naar Euro’s kan dat ook gewoon via Coinbase en LiteBit!

Wat is IOTA?

IOTA is een vrij unieke cryptovaluta met de focus op IOT ofwel Internet-of-Things. Wat het uniek maakt is dat het als een van de weinige cryptovaluta niet gebruik maakt van een blockchain maar in plaats daarvan een eigen systeem heeft genaamde de Tangle. De voordelen van Tangle ten opzichte van blockchain zijn dat er geen transactiekosten zijn, de transacties veel sneller zijn en je niet de hele blockchain hoeft te downloaden om een node te runnen. Het idee is dat in plaats van dat miners zoals bij Bitcoin de transacties verifiëren, dat elke gebruiker die een transactie maakt daarbij een deel van zijn computerkracht inlevert om 2 andere transacties te verifiëren. Dit betekent dus ook hoe meer gebruikers IOTA gebruiken hoe beter het netwerk wordt. Waar andere cryptovaluta een probleem hebben met de schaalbaarheid werkt dit bij IOTA alleen maar in het voordeel.

Deze eigenschappen zorgen er voor dat transacties zeer frequent kunnen zijn en dit kan toepassingen hebben voor de uitwisseling van valuta tussen apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld per minuut of zelfs per seconde betalen voor het opladen van je elektrische auto of voor het gebruik van een Wifi netwerk.

De Trusted IoT Alliance is een organisatie waarbij bedrijven zich kunnen aansluiten om samen te werken om IOTA verder te ontwikkelen en toe te passen op apparaten. Hierbij hebben zich al zeer grote namen aangesloten zoals Cisco, Bosch, Ledger en deze lijst neemt alleen maar toe.

 

IOTA kopen

Meer informatie kan je lezen op de officiële website.