Litecoin Kopen | LTC-EURO Koers

LTC – Litecoin Koers

LTC – Litecoin kopen

Er zijn uiteenlopende manieren om Litecoin te kopen of te handelen en er zijn ook nog uiteenlopende manieren om het op te slaan voor lange- of korte termijn. Op deze pagina wordt uitgelegd welke manier er mogelijk zijn en welke het beste aansluit bij je eigen behoeften. Belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn:

  • Betaalmethoden: iDeal, creditcard of PayPal
  • Moeilijkheidsgraad: beginners of gevorderden
  • Cryptovaluta bezitten of handelen: sleutels beheren of alleen speculeren

Voor elke methode is de beste dienst uitgekozen:

Grootste aanbod
Koop nu op Binance

+ 200+ verschillende cryptovaluta
+ Zeer eenvoudige interface
+ Snel handelen
+ Zeer lage transactiekosten

Bekijk instructies voor het kopen op Binance

Kortingsactie
Koop nu op Coinbase

+ €8 gratis extra coins bij besteding van €85 of meer
+ Zeer eenvoudige interface
+ Credit card of bankoverschrijving
+ Verkoop je coins voor Euro’s

Bekijk instructies voor het kopen op Coinbase

 

Litecoin kopen Binance

Ga direct naar Binance

Litecoin kan je eenvoudig kopen op de exchange Binance. Dit is een hoog gewaardeerde crypto exchange met een groot aanbod aan cryptovaluta. Op Binance kan je echter alleen cryptovaluta zoals Bitcoin op storten, dus deze zal je eerst aan moeten schaffen via een andere dienst met bijvoorbeeld creditcard of iDeal. Hoe je dat kan doen wordt uitgelegd op deze pagina. Als je meer wil weten over Binance kan je dat hier lezen.

Stap 1: maak een Binance account

Maak een account aan op Binance, dit kost slechts enkele minuten. Na een emailbevestiging kan je meteen aan de slag.

Maak een account op Binance

Stap 2: vind je Binance BTC ontvangstadres

Vind je Bitcoin ontvangstadres op Binance. Deze kan je vinden onder Funds > Deposits Withdrawals.

Binance deposit Bitcoin

Naast BTC klik je op Deposit. Hier krijg je een ontvangstadres, sla deze op.

BTC deposit LTC->BTC LTC adres

Stap 3: koop Bitcoin met Euro’s en verstuur naar Binance

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Tip: ook zeer gebruiksvriendelijk op mobiel.

iDeal: vanwege de grote vraag naar Bitcoin is het moeilijk te verkrijgen. Dit zijn de opties:
  • LiteBit: registraties weer geopend!
Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Stap 4: LTC handelen op Binance

Binnen enkele minuten tot uren zullen je tegoeden op Binance verschijnen, als het goed is krijg je een email melding als het zover is. Vervolgens kan je onder Exchange > Markets zoek je naar LTC om Litecoin te kunnen kopen met Bitcoin. Onder het tabje Market kan je gemakkelijk de marktprijs bieden zodat je nooit teveel kan uitgeven. Zie onderstaande screenshots voor de interface.

buy gxs
Voorbeeld bieden marktprijs, ga op zoek naar LTC in plaats van GXS zoals in het screenshot

Tip: je kan je winst ook weer verkopen op LiteBit en Coinbase. Converteer je LTC weer naar BTC en stuur het terug. Beide diensten bieden de mogelijkheid om het op je bankrekening te laten storten.

Wat is Litecoin?

Litecoin is een bedrijf en cryptovaluta gemaakt voor betalingen. De makers van Litecoin beseften zich dat ondanks de grote vooruitgang in techniek de huidige infrastructuur voor betalingen achterhaald was en draait op systemen die gemaakt zijn nog voor het internet goed en wel operatief was. Het doel van Riplle is deze infrastructuur te verbeteren met behoud van betrouwbaarheid en snelheid en daarmee te kosten te verlagen.

Vergeleken met andere cryptovaluta heeft LTC zeer snelle transacties en zeer lage transactiekosten. Hier staat wel tegenover dat het hele systeem meer gecentraliseerd is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit wil zeggen dat er partijen zijn die grote invloed hebben op de markt en dit wordt vaak bekritiseerd.

Wat is LitecoinNet?

Dit is het netwerk achter Litecoin. Dit netwerk verbindt betaaldiensten, banken, bedrijven en beurzen. Hiermee hebben ze een een platform waar je gemakkelijk geldbedragen kan verzenden en ontvangen. De transacties zijn snel en worden direct uitgevoerd en heeft zeer lage kosten om te gebruiken en lage transactiekosten vergeleken met traditionele systemen.

Litecoin wallet

De meest veilige manier om Litecoin coins op te slaan is het gebruik van een hardware wallet, bijvoorbeeld op de Ledger Nano S. Lees op deze pagina meer over hardware wallets.

Als je niet wil investeren in een hardware wallet zijn er ook andere mogelijkheden. Een populaire wallet dienst die Litecoin ondersteunt is bijvoorbeeld GateHub. Als je hier een account hebt aangemaakt kan je je ontvangstadres vinden en deze gebruiken bij het afrekenproces.

Mocht je op een later tijdstip Litecoin willen verhandelen voor andere coins zoals Bitcoin, Ripple, Ethereum of IOTA vele andere altcoins kan je je Litecoin ook naar een exchange sturen. Binance is een exchange die LTC ondersteunt en een groot aanbod heeft van cryptovaluta:

Maak een ontvangstadres op Binance