Litecoin

Profiteer nu tijdelijk van de EUR & TRY Zero Maker Fee Promotion op Binance. De actie loopt tot en met 31 maart 2021

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Litecoin converter
Litecoin omschrijving

ltc litecoin kopen
Op deze pagina:

LTC – Litecoin Koers

LTC – Litecoin kopen

Er zijn uiteenlopende manieren om Litecoin te kopen of te handelen en er zijn ook nog uiteenlopende manieren om het op te slaan voor lange- of korte termijn. Op deze pagina wordt uitgelegd welke manier er mogelijk zijn en welke het beste aansluit bij je eigen behoeften. Belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn:

  • Betaalmethoden: iDeal, creditcard of PayPal
  • Moeilijkheidsgraad: beginners of gevorderden
  • Cryptovaluta bezitten of handelen: sleutels beheren of alleen speculeren

Let op: vanwege grote drukte is Litecoin niet meer beschikbaar op LiteBit, dus kan je het niet direct met Euro’s kopen. De alternatieven zijn Plus500 fondsen (zie onderstaand) en Binance. Je zal echter eerst Bitcoin op Binance moeten storten voordat je LTC kan kopen. Dit doe je als volgt: ga naar Binance (of lees even de review) en maak een nieuw account. Ga naar Funds en dan Deposits Withdrawals en ga op deze pagina opzoek naar je BTC ontvangstadres. Deze kan je vinden naast BTC en klik op Deposit. Hier krijg je een code, gebruik deze bij het afrekenen bij één van de onderstaande diensten:

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase 
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500

Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Voor elke methode is de beste dienst uitgekozen:

Grootste aanbod

Makkelijkst en veiligst

 *Door te investeren in fondsen loopt uw vermogen risico

 

+ 50 verschillende coins beschikbaar
+ Betalen met iDeal
+ Eigen wallet dienst
+ Verkoop je coins voor euro’s
 Geen mobiele app

 

+ Uitgebreide betaalmogelijkheden
+ Gebruiksvriendelijke app voor Android en iOS
+ Op basis van een fonds – geen gedoe met wallets en keys
+ Verkoop makkelijk voor Euro’s

*Door te investeren in cryptovaluta en fondsen loopt uw vermogen risico.

Litecoin kopen Plus500

De dienst om voor het kopen van LTC Litecoin met het minste gedoe is waarschijnlijk Plus500. Hier investeer je in feite in “fondsen” van cryptovaluta die gebaseerd zijn op de daadwerkelijke koers. Het voordeel van het investeren in fondsen is dat je zelf niet de verantwoordelijkheid hebt voor het beheren van je “keys” en “wallets”. Daardoor is het relatief veilig voor beginners met kleine bedragen maar ook als je met grote bedragen wil handelen.

Maak gratis een account aan op Plus500

*Door te investeren loopt uw vermogen risico

Tip: om te wennen aan de interface en de manier van handelen kan je gratis een demo-account aanmaken. Als je vervolgens wil handelen met echt geld kan je dit eenvoudig op je Plus500 rekening storten.

Ook is er een gebruiksvriendelijke app beschikbaar voor Android en iOS, zodat je op elk moment van de dag waar je ook bent je posities kunt kopen of verkopen. Andere beschikbare cryptovaluta CFD’s op Plus500 zijn Bitcoin, Ripple, Tron, Bcash, Zcash, Monero, Ethereum en Litecoin. Ook worden er regelmatig nieuwe cryptovaluta toegevoegd.

Bekijk in onderstaande screenshot de gebruiksvriendelijke interface:

Litecoin kopen

Klik op de afbeelding om een grotere versie te bekijken

Litecoin kopen LiteBit

Als je Litecoin wil kopen niet specifiek om te speculeren maar ook voor het bezit en/of gebruik ervan kan je dit doen via de diensten van LiteBit. Dit is een Nederlands bedrijf en biedt een groot aantal cryptovaluta aan, waaronder Litecoin. In veel gevallen biedt LiteBit ook een eigen wallet dienst aan voor de opslag van coins, maar in het geval van Litecoin is dit niet beschikbaar. Om een wallet met een bijbehorende public key te generen lees je onderstaande sectie LTC wallet.

Gebruik onderstaande link om naar LiteBit te gaan en ga naar de ticker LTC. Hier krijg je een eenvoudig afrekenproces waar je de hoeveelheid, betaalbethode en je wallet adres kan invullen. Hoe je veilig een wallet adres kan genereren lees je onderaan deze pagina.

Koop nu op LiteBit

LTC kopen

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Lees meer over LiteBit op de review pagina.

Wat is Litecoin?

Litecoin is een bedrijf en cryptovaluta gemaakt voor betalingen. De makers van Litecoin beseften zich dat ondanks de grote vooruitgang in techniek de huidige infrastructuur voor betalingen achterhaald was en draait op systemen die gemaakt zijn nog voor het internet goed en wel operatief was. Het doel van Riplle is deze infrastructuur te verbeteren met behoud van betrouwbaarheid en snelheid en daarmee te kosten te verlagen.

Vergeleken met andere cryptovaluta heeft LTC zeer snelle transacties en zeer lage transactiekosten. Hier staat wel tegenover dat het hele systeem meer gecentraliseerd is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit wil zeggen dat er partijen zijn die grote invloed hebben op de markt en dit wordt vaak bekritiseerd.

Wat is LitecoinNet?

Dit is het netwerk achter Litecoin. Dit netwerk verbindt betaaldiensten, banken, bedrijven en beurzen. Hiermee hebben ze een een platform waar je gemakkelijk geldbedragen kan verzenden en ontvangen. De transacties zijn snel en worden direct uitgevoerd en heeft zeer lage kosten om te gebruiken en lage transactiekosten vergeleken met traditionele systemen.

Litecoin wallet

De meest veilige manier om Litecoin coins op te slaan is het gebruik van een hardware wallet, bijvoorbeeld op de Ledger Nano S. Lees op deze pagina meer over hardware wallets.

Als je niet wil investeren in een hardware wallet zijn er ook andere mogelijkheden. Een populaire wallet dienst die Litecoin ondersteunt is bijvoorbeeld GateHub. Als je hier een account hebt aangemaakt kan je je ontvangstadres vinden en deze gebruiken bij het afrekenproces van LiteBit.

Mocht je op een later tijdstip Litecoin willen verhandelen voor andere coins zoals Bitcoin, Ethereum of IOTA vele andere altcoins kan je je Litecoin ook naar een exchange sturen. Binance is een exchange die LTC ondersteunt en een groot aanbod heeft van cryptovaluta:

Maak een ontvangstadres op Binance