Nieuws

1 op de 6 Australiërs bezit cryptocurrency

3 weken geleden gepubliceerd op 09 september, 2021

De Australiërs zijn dol op cryptocurrency, dat kunnen wij wel stellen uit het laatste onderzoek van Finder. Momenteel bezit op 1 op de 6 inwoners over cryptomunten, zoals de bekende Bitcoin en de Ethereum. De Bitcoin is de populairste cryptomunt van het land, aangezien 9% van de ondervraagden over de munt beschikt. De Ethereum volgt met slechts 1%, terwijl 5% besloot om de Dogecoin te kopen. De Bitcoin Cash is een relatief verrassende nummer vier met 4%. Hetzelfde onderzoek werd begin 2021 ook gehouden, destijds zou 13% over Bitcoin beschikken.

Australiërs hebben een vertrouwen in de Bitcoin

Hoewel slechts 9% van de respondenten over Bitcoin beschikken, zou maar liefst 35% vertrouwen in de munt hebben. Ruim een derde denkt dat Bitcoin de traditionele valuta gaat vervangen. Echter denkt 73% dat de het project uit zal draaien op een grote teleurstelling, zij spreken zelfs van een zeepbel die op het punt staat om te klappen. De helft van de ondervraagden denkt dat het om een legitieme investering gaat.

Een andere statistiek is dat 23% van de Bitcoin-eigenaren een man is en slechts 11% zijn vrouwen. Dat is opvallend, aangezien begin dit jaar nog 7% van de investeerders vrouwen waren en 29% waren mannen. Rond de 24% van de crypto-eigenaren koopt de cryptomunten vanwege de verwachting van een koersstijging, een daling van 21% ten opzichte van begin dit jaar. Exact 30% koopt crypto om hun portofolio uit te brengen en voor meer diversiteit te zorgen.

Aandelen als alternatief

Bijna de helft (49%) van de ondervraagde Australiërs zegt geen interesse te hebben in de cryptomarkt en sluit een investering in zijn totaliteit uit. De respondenten zijn angstig voor de risico’s en de volatiliteiten. Precies 32% geeft de voorkeur aan het aanschaffen van aandelen of het sparen van geld op een spaarrekening.

Er is ook een aanzienlijk deel (28%) dat wel interesse heeft in de aankoop van cryptocurrency, maar het niet doet vanwege gebrek aan kennis. Maar liefst 18% is totaal onwetend, maar zou wel oren hebben naar de aankoop van cryptomunten. Het gebrek aan kennis werd in mei 2021 ook pijnlijk duidelijk toen uit een onderzoek kwam dat 56% van alle Australiërs denkt dat de Bitcoin werd bedacht door Elon Musk. Dat komt naar alle waarschijnlijkheid door de media aandacht rondom Musk. De CEO van Tesla speelt tegenwoordig een belangrijke rol binnen de cryptowereld.

Eenvoudig handelen bij Bitvavo
9.2
  • Zeer betrouwbaar
  • Goede support
  • Veilig handelen
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021
Reacties (0)