Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Amerikaanse bank Fed vindt crypto een bende

1 jaar geleden gepubliceerd op 15 maart, 2023

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Fed (de Federal Reserve) vindt de crypto-industrie een bende. Banken in de Verenigde Staten moeten zich volgens hem niet mengen in de cryptowereld. Hij wil daarnaast ook voorkomen dat de innovatie tegengewerkt wordt mochten er strengere regels en handhaving komen.

Het is een bende in crypto land

Powell was aanwezig op de Senate Banking Committee. De voorzitter sprak hier over het beleid van de centrale bank en over de inflatie. Nadat hij klaar was met zijn toespraak kreeg Powell meerdere vragen over de crypto-industrie. “We moeten openstaan voor het idee dat er, ergens daar, technologie is die voor productieve innovatie kan zorgen en de levens van mensen kan verbeteren. We willen die innovatie niet tegenhouden”, zei Powell.

Powell verwees ook naar het FTX-drama en de implosie van Terra (LUNA). “We hebben het afgelopen jaar een paar opmerkelijke gebeurtenissen gezien binnen de cryptowereld. Er is behoorlijk wat onrust geweest binnen die industrie.”

Verder is de voorzitter van Fed niet echt enthousiast over de Bitcoin (BTC). “We zien binnen de cryptowereld een hoop activiteit waar gereguleerde financiële instellingen mee op moeten passen”.

Extra regels en meer transparantie

De voorzitter van de belangrijkste bank ter wereld vindt dat er extra regels mogen komen. Daarnaast moet er meer transparantie komen. Hij vindt dat het Amerikaanse Congress op moet staan om de industrie van meer duidelijkheid te voorzien. Dit in de vorm van een werkbaar juridisch raamwerk. Daarnaast blijkt de inflatie een stuk hardnekkiger dan de centrale bank als eerste dacht. De Federal Reserve moet hierin harder optreden.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!