Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Amerikaanse overheid wil af van crypto

1 jaar geleden gepubliceerd op 24 maart, 2023

Ondergang van meerdere banken

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Silvergate Bank en Silicon Bank zijn deuren sluiten. Ook de Signature Bank moet noodgedwongen de deuren dicht doen. Brooks denkt dat deze banken het doelwit zijn van regelgevers die een signaal willen afgeven om uiteindelijk de cryptowereld te verstikken. De CEO is er alleen wel van verzekerd dat dit nog niet zo makkelijk gaat.

Regulering en samenwerking noodzakelijk

Regulering is volgens Brooks noodzakelijk in de cryptosector, maar hij vindt het nog belangrijker dat er samenwerking plaatsvindt tussen regelgevers en bedrijven. Wanneer dit gebeurt, dan kan de crypto-industrie groeien en floreren en gaan meer mensen crypto kopen en verkopen.

Verder denkt de voormalig hoofd van de OCC dat er kleinere banken gaan opstaan om met cryptobedrijven samen te werken. Toch is het beter dat grotere banken dit gaan doen met beter risicomanagement. Brooks is er zeker van dat regelgevers nu samenwerken om de crypto-industrie in te perken.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (2)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!