Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Betalen Amerikanen straks 30% belasting op crypto?

1 jaar geleden gepubliceerd op 16 maart, 2023

De afgelopen week werden er door het Amerikaanse ministerie van Financiën een aantal fiscale maatregelen voorgesteld die ook invloed hebben op de cryptomarkt. Zo wil de regering van Joe Biden 30% accijns heffen op de elektriciteit gebruikt bij het minen van crypto. En dat is nog lang niet alles.

Van toepassing op proof-of-work crypto’s

Bovenstaand voorstel kan alleen van toepassing zijn op proof-of-work crypto’s. Inmiddels zijn de meeste grote crypto’s overgestapt op een andere manier. De enige partij die nog niet is overgestapt is Bitcoin. We kunnen deze fiscale maatregelen dus zien als een aanval op Bitcoin.

Recentelijk werd een lijst met belastingvoorstellen gedeeld door het Amerikaanse ministerie van Financiën. We besparen je de details, want het voorstel bevat maar liefst 226 pagina’s. Wil je het toch lezen, houden we je uiteraard niet tegen. De korte samenvatting: miners gaan 30% belasting betalen op de elektriciteit die zij gebruiken. Het is de bedoeling dat bedrijven ook moeten gaan rapporteren hoeveel elektriciteit zij verbruiken en welk type stroom er gebruikt is. De belasting wordt in de komende drie jaar geleidelijk ingevoerd: 10% verhoging per jaar.

Naast deze maatregel wil Biden ook Wash Trading tegengaan. Nep handelsvolume dus.

Aantal miners moet omlaag

Het doel van deze belasting is duidelijk: de Amerikaanse overheid vindt dat het aantal miners omlaag moet. De toename van het energieverbruik voor minen zou een negatief gevolg hebben voor het milieu.
Voorlopig is het nog een wetsvoorstel en geen werkelijkheid. Het voorstel moet nog goedgekeurd worden door het Huis van Afgevaardigden, wat voornamelijk bewoond wordt door Republikeinen. En laten dat nou net de politieke tegenstanders van Joe Biden zijn. Of de kans groot is dat het wetsvoorstel wordt goedgekeurd? Wij denken van niet.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!