Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Bijzondere feitjes over de Bitcoin

3 jaar geleden gepubliceerd op 21 juli, 2021

De Bitcoin is de bekendste cryptomunt aller tijden en is wereldberoemd. Het crypto-project wist veel teweeg te brengen en was het begin van een bijzondere markt. De Bitcoin wist meermaals het nieuws te halen, mede dankzij de extreme koersstijgingen. De kans is dan ook groot dat jij al veel weet over de coin, maar desondanks wisten wij een paar bijzondere feitjes over de Bitcoin te vinden.

De Nederlandse overheid bezit Bitcoins

De Nederlandse overheid bezit een extreem groot aantal Bitcoins en andere crypto valuta. De cryptocurrency heeft de overheid niet eigenhandig gekocht, maar verkregen door het oprollen van criminele netwerken. De cryptomunten worden veel gebruikt door criminele instanties, bijvoorbeeld om geld mee wit te wassen of te verduisteren. De overheid neemt de munten in beslag. Helaas kunnen wij jullie niet vertellen om hoeveel cryptocurrency het gaat, dat is namelijk geheim. Je kan wel aannemen dat het om enkele honderden miljoenen euro’s gaat.

1,15 miljard dollar in één transactie

Het mooie aan crypto is dat de transacties anoniem verlopen en voor meer privacy zorgen. Het heeft er alleen ook voor gezorgd dat wij geen idee hebben wie de grootste transactie aller tijden heeft verwerkt. In oktober 2020 werd er plotseling een transactie verwerkt met meer dan 88.000 Bitcoins. Het gaat om een bedrag van 1,15 miljard dollar. De munten werden van eigenaar verwisseld. De munten werden naar twee verschillende wallets verstuurd. De transactiekosten voor het monsterbedrag waren een schijntje, namelijk slechts 3,65 dollar. Het is onduidelijk welke partijen de transactie hebben goedgekeurd.

Bitcoins hebben een limiet

Er zijn cryptocurrency die onbeperkt kunnen worden uitgegeven en dat kan nadelig zijn voor de investeerder. Dat is zeker niet het geval met de Bitcoin. De bekendste cryptomunt heeft een limiet van 21 miljoen stuks. Er kunnen dus niet meer munten worden gemined wanneer het limiet is bereikt. Er zal een moment komen waarop de Bitcoin moeilijk te verkrijgen zal zijn. Wij hoeven jullie niet te vertellen dat zeldzaamheid bijzonder goed kan zijn voor de prijs van de munt. Een kleine kanttekening, het limiet zal volgens de laatste berekeningen pas in 2140 worden bereikt. Er zijn de komende tijd dus nog genoeg Bitcoins verkrijgbaar.

Duurste pizza’s aller tijden

Alles heeft een begin en dat was ook het geval met de Bitcoin. De eerste transactie werd gedaan bij een bekende pizzaketen in de Verenigde Staten. De koper kocht een tweetal pizza’s en betaalde daarvoor 10.000 Bitcoins. Destijds ging het om een klein bedrag, maar tegenwoordig zou het om enkele honderden miljoenen euro’s gaan. Het zijn in ieder geval de duurste pizza’s aller tijden.

bitcoin munten op pizza's

Bedenker is altijd onbekend gebleven

De oprichter van de Bitcoin heeft zijn identiteit nooit prijsgegeven. De naam Satoshi Nakamoto komt regelmatig voorbij, maar dat is naar alle waarschijnlijkheid niet de echte naam van de oprichter. De kans lijkt zelfs minimaal dat de bedenker van de Bitcoin ook daadwerkelijk uit Japan komt. De bedenker zou momenteel ongeveer een miljard Bitcoins in zijn wallet hebben zitten en daardoor ook direct één van rijkste personen op aarde zijn.

Extreem hoog stroomverbruik

Wij zijn wereldwijd bezig met het verduurzamen van ons dagelijks leven. Echter zijn de Bitcoins alles behalve goed voor het milieu. Een simpele transactie met de cryptomunt kost ongekend veel stroom, namelijk evenveel als een drietal huishoudens op één dag. Het heeft voor de nodige kritiek gezorgd en is dan ook een punt van aandacht.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!