Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X
Nieuws

Binance trekt zich terug van de Nederlandse markt

8 maanden geleden gepubliceerd op 20 juni, 2023

Groot nieuws. ’s Werelds grootste crypto exchange ter wereld, Binance, verlaat de Nederlandse markt. Dat werd recentelijk bekend gemaakt. Klanten hebben nog tot 17 juli om hun assets van de exchange te halen.

Geen VASP-registratie in Nederland

Binance klanten werden via e-mail en in de app op de hoogte gebracht van het nieuws. Binance schrijft: ‘Binance moest door een uitgebreid aanvraagproces voor registratie als virtual asset service provider (VASP) bij de Nederlandse toezichthouder. Hoewel Binance verschillende alternatieve manieren heeft onderzocht om Nederlandse klanten te kunnen blijven bedienen in overeenstemming met de Nederlandse regelgeving, heeft dit op dit moment helaas niet geresulteerd in een VASP-registratie in Nederland’.

De exchange zegt teleurgesteld te zijn dat het deze stap moet zetten. Dat betekent niet dat ze zich bij het nieuws neerleggen. Het platform blijft proberen een vergunning voor de Nederlandse markt te verkrijgen. Binance kreeg vorig jaar een miljoenenboete van Nederlandse toezichthouder DNB. Binance zou cryptodiensten aanbieden in Nederland zonder daarvoor de juiste vergunningen te hebben.

Klanten hebben nog een maand de tijd

Binance-klanten hebben nog een maand de tijd om hun assets bij Binance weg te halen. Iedereen die in Nederland woont kan vanaf 17 juli aanstaande geen cryptomunten meer kopen, verhandelen of geld storten. Binance roept Nederlandse klanten daarom op om hun tegoeden van de het platform te halen.

Eerder deze week werd bekend dat Binance zich ook terugtrekt uit de Britse markt.

Handelen bij Finst
9.2
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • Registratie Nederlansche Bank
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (5)

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!