Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Bitcoin en crypto gelegaliseerd als betaalmiddel in Brazilië

1 jaar geleden gepubliceerd op 24 december, 2022

Na ruim zeven jaar gewerkt te hebben aan een Bitcoin wet, is het moment eindelijk daar: een handtekening onder het wetsvoorstel. Bitcoin en crypto zijn gelegaliseerd als betaalmiddel in Brazilië.

Einde aan jarenlange onzekerheid over wet

Maar liefst zeven jaar heeft het geduurd, het legaliseren van het betalen voor goederen en diensten met crypto. Echter zit er één addertje onder het gras: het is nog geen wettig betaalmiddel. Maar als je ziet hoe lang de Brazilianen hier al mee bezig zijn, denken wij dat dat niets uitmaakt voor de inwoners. Het wetsvoorstel werd eind november goedgekeurd door het Nationaal Congres, het tweekamerparlement van Brazilië. De handtekening van president Jair Bolsonaro maakte het wetsvoorstel definitief.

Bitcoin kan worden gebruikt als betaal- en investeringsmiddel

Wat betekent die legalisering nou precies? Dat zit als volgt: Brazilië erkent de Bitcoin en andere crypto nu als een digitale weergave van waarde, welke kan worden gebruikt als betaal- en investeringsmiddel. De wet gaat 180 dagen na ondertekening van kracht.

Of de wet daadwerkelijk blijft plakken, is nog maar de vraag. Vanaf 1 januari 2023 kent Brazilië een nieuwe president, Luiz Inácio da Silva. Of hij een wetsvoorstel – dat op het laatste moment is getekend door de oud-president – laat voor wat het is, moeten de inwoners van Brazilië nog maar zien.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als financieel advies. Beleggen in cryptocurrencies brengt risico's met zich mee en het is mogelijk dat u uw investering verliest. Wij zijn geen financiële adviseurs. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde financiële adviseur voordat u financiële beslissingen neemt. Crypto-valuta.nl is niet aansprakelijk voor verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze site.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!