Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Bitcoin en crypto gelegaliseerd als betaalmiddel in Brazilië

1 maand geleden gepubliceerd op 24 december, 2022

Na ruim zeven jaar gewerkt te hebben aan een Bitcoin wet, is het moment eindelijk daar: een handtekening onder het wetsvoorstel. Bitcoin en crypto zijn gelegaliseerd als betaalmiddel in Brazilië.

Einde aan jarenlange onzekerheid over wet

Maar liefst zeven jaar heeft het geduurd, het legaliseren van het betalen voor goederen en diensten met crypto. Echter zit er één addertje onder het gras: het is nog geen wettig betaalmiddel. Maar als je ziet hoe lang de Brazilianen hier al mee bezig zijn, denken wij dat dat niets uitmaakt voor de inwoners. Het wetsvoorstel werd eind november goedgekeurd door het Nationaal Congres, het tweekamerparlement van Brazilië. De handtekening van president Jair Bolsonaro maakte het wetsvoorstel definitief.

Bitcoin kan worden gebruikt als betaal- en investeringsmiddel

Wat betekent die legalisering nou precies? Dat zit als volgt: Brazilië erkent de Bitcoin en andere crypto nu als een digitale weergave van waarde, welke kan worden gebruikt als betaal- en investeringsmiddel. De wet gaat 180 dagen na ondertekening van kracht.

Of de wet daadwerkelijk blijft plakken, is nog maar de vraag. Vanaf 1 januari 2023 kent Brazilië een nieuwe president, Luiz Inácio da Silva. Of hij een wetsvoorstel – dat op het laatste moment is getekend door de oud-president – laat voor wat het is, moeten de inwoners van Brazilië nog maar zien.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)