Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Bitcoin en Ethereum lijken immuun te worden!

2 jaar geleden gepubliceerd op 26 oktober, 2022

Het mag geen geheim zijn dat er wereldwijd momenteel genoeg problemen zijn die invloed hebben op de koers van de crypto. Naast de oorlog in Oekraïne en de wereldeconomie die rammelt aan alle kanten blijft de inflatie wereldwijd ook één van de grootste problemen. Het goede nieuws in deze barre tijden is dat de Bitcoin koers stabiel blijft rond de 19.000 dollar. Dit is al ruim twee weken aan de gang en kan een teken aan de wand zijn dat het vertrouwen langzaamaan weer wat begint te groeien in de markt!

Andere cryptomunten

Een range van 19000 tot 21000 dollar is de range waar de Bitcoin de laatste maand in handelt en daarnaast lijkt ook het handelsvolume te stabiliseren. Naast de Bitcoin is de belangrijke vraag hoe het Ethereum vergaat in deze roerige tijden. Hier hangt de koers ook al tijden rond de 1.300 dollar. Het blijft dus redelijk stabiel en het lijkt een beetje stilte voor de storm. Het kan dus zomaar een ideaal moment zijn om nog voor een mooie prijs cryptomunten te kopen.

Op dit moment lijken XRP en EOS de munten die de beste papieren hebben qua groei want ze konden een mooie stijging van zo´n 3 procent in de boeken noteren. Dit hangt bij XRP voornamelijk samen met de grote rechtszaak van Ripple tegen de SEC (De Securities and Exchange Commission), waar de positieve berichten langzaam van binnen sijpelen. Een voorbeeld van één van deze berichten is een doorbraak in de zogenoemde ´Hinman-documenten’. De advocaat van Ripple maakte onlangs via Twitter bekend, dat na lang getouwtrek, hij eindelijk de documenten van het SEC heeft gekregen. Dit soort berichten zorgen telkens voor een stijging van de koers van XRP. Ook het voornemen om de zaak via een kort geding op korte termijn op te lossen, zorgde gelijk voor een forse stijging van de koers. Het blijft een erg spannende rechtszaak, waar de uitkomst hopelijk positief uit gaat pakken voor de cryptomarkt!

Rentebesluit Federal Reserve

Het blijft economisch erg onrustig. Het lijkt vrijwel zeker dat de Federal Reserve de rente komend rentebesluit op 2 november met 75 basispunten zal gaan verhogen. Dit omdat de huidige inflatie in de Verenigde Staten maar niet minder lijkt te worden. Het kan zelfs zijn dat hier nog eenzelfde verhoging van 0,75% overheen komt midden december. Het blijft een beetje koffiedik kijken, maar de kans is aanwezig.

Het frappante is dat de koers van de Bitcoin en Ethereum ondanks deze berichten, zich er niet te veel van aan lijkt te trekken en een soort immuun begint te worden. Als deze trend door blijft gaan, kan dat ook weer voor wat meer vertrouwen in de crypto markt zorgen en hopelijk voor betere tijden qua koersen voor alle cryptomunten. Het is in ieder geval erg prettig dat ondanks het aankomende rentebesluit en de andere economische onzekerheden, de belangrijkste cryptomunten relatief stabiel blijven. Hopelijk wordt het zelfs meer dan stabiel en gaan de koersen weer omhoog de komende maanden. Dit zou erg prettig zijn voor alle mensen die actief zijn in de cryptomarkt en handelen in crypto!

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (1)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!