Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Canadese crypto exchange krijgt te maken met een datalek

1 jaar geleden gepubliceerd op 29 november, 2022

Het zijn berichten die niemand in de cryptowereld graag hoort. Toch gebeurt het zo nu en dan dat bedrijven te maken krijgen met een datalek. Dit gebeurt in alle sectoren, ook in de cryptowereld. Het Canadese Coinsquare heeft bekend gemaakt hier last van gehad te hebben. Het bedrijf geeft echter aan dat de tegoeden van klanten veilig zijn en dat de klanten zich op dat gebied geen zorgen hoeven te maken.

In Canada is Coinsquare een grote jongen

Volgens het bedrijf zelf is Coinsquare zeer betrouwbaar en veilig om crypto te kopen- en verkopen. Afgelopen zaterdag moest het bedrijf zijn klanten toch waarschuwen over een datalek. Een externe partij is erin geslaagd de database met klantgegevens van het bedrijf in bezit te krijgen. Het gaat om persoonlijke gegevens van klanten. Denk hierbij aan namen, e-mailadressen, huisadressen, publieke wallet-adressen en meer. De mail naar klanten is op 26 november verstuurd. Coinsquare ontdekte echter al eerder vorige week het datalek en communiceerde dit via Twitter.

In de mail die zaterdag naar klanten werd verstuurd zei een woordvoerder van Coinsquare:

“Er zijn geen wachtwoorden gelekt. We hebben geen bewijs dat de aanvaller de data überhaupt heeft ingezien”.

Direct na het datalek besluit het bedrijf alle activiteiten te staken. Online kwamen de geruchten over een implosie op gang zoals we die recent zagen bij FTX. Hier lijkt voorlopig nog geen sprake van te zijn.

Tegoeden

Het bedrijf gaf als reactie op de geruchten over een implosie een zeer duidelijk signaal af dat dit niet aan de orde is:

“We willen onderstrepen dat 100 procent van de klant-tegoeden veilig in cold storage zitten en dat we die fondsen niet gebruiken voor de alledaagse operaties”.

De tegoeden zijn veilig. De gegevens van klanten daarentegen lijken toch in het bezit van een derde partij. Het is de vraag wat hiermee gaat gebeuren. Vervelend nieuws voor Coinsquare, maar vooral voor de klanten van Coinsquare waarvan de gegevens nu op straat liggen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!