Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Celstraf geëist tegen crypto-oplichtster Irina Dilkinska

1 jaar geleden gepubliceerd op 31 maart, 2023

Een beruchte crypto-oplichtster, Irina Dilkinska, gaat mogelijk voor 40 jaar de cel in. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft deze enorme celstraf geëist.

Rol bij OneCoin

Dilkinska is een beruchte cryptoscammer uit Bulgarije en werd opgepakt wegens haar rol bij OneCoin, een cryptoproject dat in 2016 nog gezien werd als een concurrent van Bitcoin. Achteraf bleek het project niets meer dan een piramidespel en werd er voor meer dan vier miljard dollar gestolen door de criminele organisatie achter OneCoin.

Al lange tijd is de Amerikaanse overheid op zoek naar de organisatie achter OneCoin, maar tot op heden is nog niet iedereen gevonden. Een van de oprichters, Ruja Ignatova, wordt al zes jaar gezocht door onder andere de FBI, maar tevergeefs.

Fraude en witwassen

Dilkinska werd een aantal dagen geleden door Bulgarije uitgeleverd aan de Verenigde Staten en wordt beschuldigd van fraude en witwassen. Er wacht haar een mogelijke celstraf van 40 jaar. Volgens de autoriteiten heeft Dilkinska 400 miljoen dollar witgewassen en bewijsstukken vernietigd.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!