Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Crypto-acceptatie in Rusland: grote bank geeft voorbeeld

1 jaar geleden gepubliceerd op 08 juni, 2023

Zelfs in Rusland lijkt er nu steeds meer acceptatie van crypto te komen. Het land lijkt steeds meer open te staan voor crypto en alles wat daarbij komt kijken. Een grote Russische bank heeft daar het voortouw in genomen.

Crypto gebruiken in internationale betalingen

Russische bedrijven kunnen vanaf heden crypto gebruiken in internationale betalingen, om zo sancties van het westen te kunnen omzeilen. Klinkt bijzonder, maar toch echt een mogelijkheid in Rusland.

Vorig jaar ontstond er al enige onduidelijkheid over de crypto wet in Rusland. Waar de Russische overheid in april aankondigde dat betalen met crypto in internationale transacties legaal zou worden, walste Poetin er vlak na die aankondiging overheen met het feit dat het juist illegaal zou worden om te betalen met crypto voor reguliere producten.

Verandering

Toch werden er veranderingen doorgevoerd in Rusland. De overheid zag er ook wel toekomst in en inmiddels is het land de op één na grootste thuishaven voor Bitcoin miners. Rosbank, de bank waar het over gaat, kondigde recentelijk aan crypto te gaan gebruiken in internationale betalingen. Alleen is er verder nog niet heel veel over bekend. Zo weten we nog niet over welke crypto of crypto’s het zou gaan en is het ook nog niet bekend of dit een plan is wat op de lange termijn zal werken.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (4)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!