Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Crypto donaties in Oekraïne leverden al 70 miljoen dollar op

1 jaar geleden gepubliceerd op 06 maart, 2023

Eindelijk goed nieuws uit Oekraïne: sinds de start van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland in 2022 haalde het land al meer dan 70 miljoen dollar aan crypto-donaties op. Een bijzonder hoog bedrag.

Ethereum-donaties

Al vrij snel na de start van het conflict tussen Rusland en Oekraïne werden de economische gevolgen zichtbaar: prijzen van boodschappen schoten omhoog, er kwam een energiecrisis en benzine ging ver over de twee euro per liter heen. Toch werd ook direct de goede kant van de mensheid zichtbaar: er werden grote hoeveelheden geld, kleding en levensmiddelen gedoneerd aan het land. Ook werd er volop gedoneerd in de vorm van crypto’s.

Sinds februari 2022 heeft het land al meer dan 70 miljoen dollar aan crypto-donaties opgehaald. Opvallend feitje is dat er vooral in de vorm van Ethereum werd gedoneerd. Er werd 28,9 miljoen dollar aan Ether opgehaald, 22,8 miljoen dollar aan Bitcoin en 11,6 miljoen dollar aan Tether.

NFT Oekraïense vlag spant kroon

6,1 miljoen dollar leverde hij op: een NFT van de Oekraïense vlag. De vlag werd door UkraineDAO geveild als non-fungible token en leverde het spraakmakende bedrag van 6,1 miljoen dollar op. De koper van deze NFT heeft in ieder geval een mega bijdrage geleverd.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!