Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Crypto helpt mee in de strijd tegen Corona

3 jaar geleden gepubliceerd op 22 december, 2021

In het jaar 2020 kreeg de hele wereld te maken met de uitbraak van Corona. Veel landen kwamen te staan voor een ware uitdaging, waaronder het logistieke onderdeel. Ook het uitdelen van vaccins bleek een hele operatie. De crisis heeft ook gezorgd voor het realiseren van diverse oplossingen. Een grote oplossing is onder meer de blockchain technologie. Organisaties, maar ook personen, krijgen als het ware een digitale identiteit.

Men kan op deze manier op effectieve wijze met elkaar samenwerken. Daarnaast vormt onderzoek naar het bestrijden van het coronavirus een belangrijk onderdeel van crypto. De blockchain kan dit mogelijk maken, omdat op deze wijze een medicijn gemaakt kan worden. Eveneens behoort het bron en contactonderzoek tot een mogelijkheid, omdat dit op anonieme wijze plaats kan vinden, middels de blockchain.

Digitale transacties

Door het gebruik van de blockchain kan iedereen als het ware digitale transacties tot stand laten komen. Cryptomunten worden bestuurd door het gebruik van cryptografische algoritmes. Cryptomunten hebben dus geen fysieke vorm, maar beschikken over versleutelde codes. Qua aanbod van cryptomunten kopen is de keuze enorm groot. Bitcoin is een hele bekende onder de cryptomunten. Daarnaast zijn er stablecoins en deze zijn als het ware gebonden aan een reguliere valuta of aan een grondstof. Stablecoins zijn goed als betaalmiddel en maken digitale transacties mogelijk. Ook andere cryptomunten kunnen in de toekomst gebruikt worden in het digitale betaalverkeer.

Diverse crypto

Minder contacten in winkels

Tijdens het begin van de pandemie zijn zowel het aantal betalingen als de waarde van betalingen lager geworden. Vandaag de dag bedenkt men steeds meer manieren om het aantal contactmomenten te verminderen. Hierbij kun je denken aan contactloos betalen. Contactloos betalen vereist minder contact dan het geven van fysiek geld. Ook het aantal pin momenten is afgenomen omdat hier alsnog het intoetsen van een code is vereist. Crypto valuta kan hier in de toekomst een prominente rol in gaan spelen. Het betalen met cryptomunten kan namelijk geheel contactloos plaats gaan vinden.

Crypto verbindt de wereld

Er wordt wereldwijd meer en meer thuis gewerkt, meetings vinden veelal online plaats en een merendeel verwacht zelfs na de crisis vaker thuis te blijven werken. Daarnaast verwachten veel mensen veel minder te gaan reizen met het vliegtuig of andere vormen van vervoer. Crypto weet een belangrijke en verbindende factor te zijn. Om een crypto betaling te verzenden is het adres van de ontvanger nodig en vandaag de dag kan je ook gebruik maken van QR- codes om crypto betalingen te verrichten. Een smart contact werkt tevens verbindend en is een geprogrammeerd contract die zijn oorsprong vindt met behulp van de blockchain. Smart contracts bestaan zonder dat hier een tussenpersoon bij komt kijken. Dit maakt transacties zeer aantrekkelijk, omdat contracten op deze manier veiliger en goedkoper zijn.

Effect van Corona op crypto

Corona geeft als het ware de zwakke onderdelen van het economische systeem weer. De echte waarde van het reguliere en fysieke geld wordt onder de loep genomen en geanalyseerd. Er wordt vooruit gekeken en gedacht aan innovatieve oplossingen zoals de Bitcoin en andere veelbelovende cryptocurrencies. DeFi vormt evenzeer een vernieuwend onderdeel van het financiële systeem. DeFi staat voor Decentralized Finance en brengt een nieuw open source financieel systeem, waarbij de blockchain wordt gebruikt en decentrale financiële oplossingen worden gerealiseerd.

Corona heeft meerdere deuren naar het digitale geld geopend en cryptocurrencies en de blockchain vormen een invloedrijk onderdeel. Ook verwacht men een stijging van crypto in de toekomst. Dit zorgt ervoor dat investeerders sneller instappen en dit heeft een gunstige invloed op de markt.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!