Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Crypto lijkt steeds veiliger te worden: aantal hacks gedaald

2 weken geleden gepubliceerd op 22 mei, 2023

Veiligheid in combinatie met crypto is altijd een dingetje. Als crypto in het nieuws is, is dat niet altijd even positief. Er is vooral veel te zeggen over de veiligheid van crypto en exchanges. Crypto lijkt nu steeds veiliger te worden, want het aantal hacks is flink gedaald. Lees meer in deze blog.

Enorme daling

Oplichting en fraude komt helaas nog regelmatig voor in de cryptowereld. Ook werd er in het verleden met regelmaat een exchange of een cryptopartij gehackt. Maar er is goed nieuws: het aantal crypto hacks is in 2023 stevig gedaald. En hoe dat komt? Daar is niet echt een duidelijke verklaring voor.

Als we kijken naar heel 2022 dan was dat het grootste jaar ooit op gebied van hacks. In kwartaal één en vier van 2022 werd er voor meer dan 1 miljard dollar per kwartaal gestolen. Geen goed teken dus. Kijken we naar het jaar 2023 tot nu toe, zien we dat het met ruim driekwart is afgenomen.

Zegt niks over de rest van het jaar

Toch zegt dat nog helemaal niets over de rest van het jaar. Dat het in het eerste kwartaal van 2023 allemaal mee lijkt te vallen, zeker in vergelijking met 2022, hoeft niet te betekenen dat het aantal hacks alsnog niet omhoog kan schieten. Het kan zomaar zijn dat er in kwartaal twee of drie weer een bende actief is en het aantal hacks dan weer flink omhoog schiet.

Het gemiddelde bedrag wat is buitgemaakt aan hacks in het eerste kwartaal van 2022 lag op 30 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2023 is dat ‘slechts’ 10,5 miljoen dollar.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)