Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Crypto valkuilen voor beginners

3 jaar geleden gepubliceerd op 22 november, 2021

Crypto wordt een steeds populairdere investering. Wellicht heb je al wat geld gestoken in een van de vele munten of denk je er over na om dit te gaan doen. Crypto valuta kopen zoals Bitcoin en andere munten brengt risico’s met zich mee. Zeker wanneer je net begonnen bent en nog niet genoeg weet over de werking van crypto. Het is belangrijk om te weten wat de valkuilen zijn van het investeren in crypto. In dit artikel worden een aantal van deze valkuilen benoemd, hiermee kun je rekening houden wanneer je gaat investeren en handelen in crypto valuta.

Kleine munten

Kleine munten ofwel small-cap coins zijn munten waaraan meer risico’s verbonden zijn. Tegenover deze hogere risico’s staat dat de investeringen ook meer kans hebben op een hoog rendement. Een hoog rentepercentage op je investeringen kan aantrekkelijk klinken, omdat een small-cap coin op deze manier zo twee of zelfs tien keer meer waard wordt in een kort tijdsbestek. Echter kan het ook anders gaan, waardoor je in het ergste geval je gehele inleg verliest. Verstandiger is dus om als beginnende investeerder te focussen op large-cap coins, zo loop je minder risico. Dit zijn over het algemeen munten uit de top 10 cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum.

Paniekverkopen

Vele factoren hebben invloed op de waarde van crypto. Zo is de CEO van Tesla Elon Musk erg actief op Twitter, waar hij veel deelt over zijn investeringen in crypto. Dit heeft al meerdere malen zowel positieve als negatieve invloed gehad op cryptokoersen. Bij een dalende koers verkoop je eerder in paniek je investeringen.

Het verkopen van crypto op basis van paniek is geen goed idee. Er is dan namelijk een aanzienlijke kans dat je je munten voor de laagst mogelijke prijs van de hand doet. Na dalingen herstelt de koers zich eigenlijk altijd. Daarnaast horen volatiliteit en fluctuerende koersen bij de cryptomarkt en kun je hier dus rekening mee houden, maar voor beginnende crypto investeerders kan dit eng lijken. Het is dan ook verstandig om je eerst goed te laten informeren voordat je begint met het investeren in crypto. Vind betrouwbare informatie en hou vooral het hoofd koel!

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!