Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Crypto vergelijkbaar met gokken, aldus de Europese Centrale Bank

11 maanden geleden gepubliceerd op 27 juni, 2023

Als het gaat om crypto heeft vrijwel iedereen op de wereld een eigen mening. De een is een fan, de ander vindt het geldverspilling. Toch zien steeds meer grote bedrijven en banken het nut van crypto wel in en zij stappen vervolgens in de cryptowereld. Een van de directieleden van de Europese Centrale Bank ziet het nut van crypto niet in. Sterker nog, hij vindt crypto nutteloos. We vertellen je meer.

Panetta waarschuwt voor sombere toekomst crypto

Fabio Panetta, een lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, heeft in een blog zijn kritiek op de cryptosector geuit. De crypto-industrie zou constant nieuwe betogen nodig hebben gehad om nieuwe investeerders aan te trekken en het zou zijn kinderziekten van de afgelopen jaren nog lang niet ontgroeid zijn. Dat past niet bij het beeld van waar we inmiddels zouden moeten zijn.

Een van de dingen die Panetta sterk benadrukt, is de grote daling van de marktkapitalisatie van meer dan 1 biljoen dollar aan het eind van 2021 en als keerpunt in 2022. De volatiliteit van crypto zou het dan meer op gokken doen lijken. Panetta is het ook niet eens met het beeld dat bestaat over dat crypto een vorm van digitaal goud is.

Crypto gereguleerd als gokken

De volatiliteit van de sector zou schadelijk zijn voor de maatschappij. Na de enorme dip in 2022 en de nodige faillissementen die de dip met zich mee bracht, is daar een voorbeeld van. Volgens Panetta zijn dat gevolgen van het gebrek aan beleidstechnische beschermingsmechanismen. En daarom moet de cryptomarkt op dezelfde manier gereguleerd worden als de gokmarkt. Blockchaintechnologie is wél nuttig, maar de markt zou anders gereguleerd moeten worden. Op die manier wordt er altijd waarde toegevoegd aan de digitale financiële wereld.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (33)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!