Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

De crypto-lente is begonnen

1 maand geleden gepubliceerd op 28 april, 2023

Als het aan Bobby Lee, CEO van cryptoplatform Ballet, ligt is de crypto-lente begonnen. En dat werd tijd, want volgens Lee was het een heftige winter.  Ook zegt hij dat de Bitcoin waarschijnlijk zijn vierjarige-marktcyclus blijft volgen.

Halving van de Bitcoin

In april 2024 vindt de volgende halving plaats voor de Bitcoin. De beloning van miners voor het produceren van een nieuw blok voor de blockchain wordt dan gehalveerd, namelijk van 6.25 Bitcoin naar 3.125 Bitcoin. De inflatie zakt dan ook met vijftig procent.

Bitcoin liet in het verleden een flinke stijging zien na een halving. Volgens Lee gaat dit volgend jaar weer gebeuren. Zeker als de vraag naar de Bitcoin hetzelfde blijft. Het nieuwe aanbod gaat ineens door de helft, dan is de kans groot dat de waarde van een asset stijgt.

“We zien eindelijk tekenen van een potentiële lente en het einde van de winter. Het heeft lang geduurd. Het is mooi om te zien dat Bitcoin vanaf de bodem van 16.000 dollar weer op 31.000 dollar is gekomen”, aldus Lee.

Bankencrisis is positief voor Bitcoin

Ook speelt de bankencrisis mee, zegt Lee. Omdat de banken problemen hebben, zijn mensen op zoek naar andere veilige havens waar ze hun geld kunnen investeren. Bitcoin is nu een veilige haven voor veel mensen en daarmee een goed alternatief. “Je moet crypto zien als een veilige haven in de zin dat het heel anders werkt dan traditioneel fiatgeld. Door de bankencrisis realiseren mensen zich dat hun geld in principe niet altijd daar is, omdat het uitgeleend wordt aan bedrijven en overheden”, zegt Bobby Lee.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)