Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

De florijn: alles komt terug

2 jaar geleden gepubliceerd op 20 mei, 2022

Betalingen worden nu in Euro gedaan. In een niet zo ver verleden gebeurde het in gulden. Maar waar kwam die fl bij het bedrag dan vandaan? Dat was een afleiding van de oude naam van de gulden. We duiken samen met jou in de geschiedenis van de Florin.

Verleden en toekomst

De Florin is een nieuwe cryptomunt. De grote man achter de munt is de horecaondernemer Won Yip. Hij ondersteund de munt met een aantal vermogende ondernemers. Hun belangrijkste taak is momenteel de munt gelist krijgen, zodat deze overal kan gebruikt worden. Nu moet je steeds aan de slag met ellenlange codes op verschillende sites. Een sterk punt van deze munt is de schaarste, er komen er maar 210 000 van vrij.

Als we even terug naar het verleden gaan, dan komen we bij Rijk Plasman terecht, in het jaar 2014. Hij had een droom om de Nederlandse medemens massaal met de digitale gulden te laten betalen. In 2018 beleefde de munt de hoogtijdagen. Maar wie hoog gaat, kan diep vallen. De markt klapte nadien ineen. Een aantal jaar geleden volgde een doorstart. De vernieuwde munt startte op 2-2-2020 en werd gekoppeld aan Nocks en zo kon je een beperkt aantal munten aanschaffen. Dat heb je opnieuw, de schaarste. De naam van deze munt? De Novo.

De verschillende cryptomunten zitten her en der in de schemerzone. Ja, je kan heel wat rendement ontvangen via deze munten. Bij vrijwel alle munten kan je alles vastzetten in de juiste applicatie om zo meer rendement te krijgen. Het voordeel is dat iedereen kan minen, iedereen kan proberen om geld te verdienen. Een simpele huis-tuin-en-keuken computer is al voldoende om aan Novo te geraken.

Inspraak

Nog iets wat de Novo verschillend maakt van het grootste gedeelte van de andere munten is dat elke gebruiker inspraak heeft bij de ontwikkeling. Je koopt de munt en je geeft aan waar jij denkt dat de focus moet liggen: ontwikkeling, energie compensatie of marketing.

Waar haal ik de NOVO?

Zoals eerder gemeld, kan de aankoop voorlopig alleen maar gedaan worden via Nocks. Deze beurs is ook de plek waar je de Floryn crypto valuta kopen kan, maar ook vele andere crypto valuta. De registratie is veilig, maar vraagt wel wat moeite. Je moet je paspoort of ID vermelden, om een code te krijgen. Die moet je verderop in het inlogproces invullen. De extra verificatie met jouw mobiele telefoon is de volgende stap en het opgeven van jouw IBAN-nummer. En om alles af te werken, stuur je een kopie van je geldig legitimatiebewijs op. Het gaat niet snel, maar dit is nodig.

Is alles rond, dan schaf je via iDeal jouw munten aan.

Eindresultaat

De florijn, nieuwe Gulden of Novo, voegen ze iets toe aan het huidige betaalsysteem? Eerst en vooral heb je de vraag, waarom twee bijna dezelfde munten maken? Waarom is de ene munt beter dan de andere? De Novo zou stabieler zijn, maar is dat echt zo. En waarom zou het nu ineens allemaal beter werken?

Je mailbox wordt ook overstelpt met ongewenste mailvragen voor munten. En wat ben je ermee? Je kan het wel gebruiken om in bepaalde winkels iets te kopen. Maar voegt het verder iets toe? Leuk en aardig, dat wel. Maar verder? De toekomst zal uitwijzen wat er met de munten kan gebeuren.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!