Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Deze landen zijn het meest volwassen zijn op de cryptomarkt

2 jaar geleden gepubliceerd op 16 december, 2022

Eén van de grootste crypto-exchanges ter wereld heeft onderzoek gedaan naar landen die het meest volwassen zijn op de cryptomarkt. Crypto-exchange Huobi heeft dit onderzoek uitgevoerd en alles vastgelegd in het rapport ‘Global Crypto Industry Overview and Trends’.

Het onderzoek bestond uit vier graadmeters waar landen punten mee konden verdienen. Het ging om het percentage cryptogebruikers in de populatie, centralized exchange (CEX) volume, decentralized finance (DeFi) verkeer en het zoekverkeer op internet.

Verenigde Staten en Vietnam

Uit het onderzoek van Huobi komt naar voren dat de Verenigde Staten en Vietnam het meest volwassen zijn op de cryptomarkt. De Verenigde Staten scoorde het hoogst aantal punten.

De VS kwam met een totale ‘maturity score’ van 91,9 voor de dag. In het rapport van Huobi staat dat 13,7 procent van de gehele populatie crypto zou gebruiken. Wat betreft het wereldwijde gecentraliseerde exchange volume scoort de VS 9,2 procent. Het beste scoort Amerika op DeFi, het land is verantwoordelijk voor 31,8 procent van het totale volume.

Vietnam is het land met de hoogste adoptiegraad in de crypto, zegt Huobi. Zij kwamen als tweede uit het onderzoek. Vietnam had een totale score van 35. In het rapport kwam naar voren dat 20,3 procent van de populatie crypto zou gebruiken. Vietnam is goed voor 2,6 procent van het totale CEX-volume.

Slecht scorende landen

In het rapport van de onderzoeker komt naar voren dat China, Singapore en Zuid-Korea de slechts scorende landen zijn. Zij zijn het minst volwassen in de cryptowereld.

Op de laatste plek staat China, ze kregen slechts 5,9 punten. Niet meer dan 1,3 van de totale bevolking in China gebruikt crypto. Voor CEX en het totale DeFi volume scoren ze 0,8 procent.

Interesse in crypto neemt af in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten komt dus als beste voor de dag uit dit onderzoek, maar de interesse in crypto neemt flink af als je kijkt naar de laatste maanden van dit jaar. In maart was negentien procent van de Amerikanen positief over de cryptocurrency. Vorig week was dit percentage nog maar acht procent. Dit is natuurlijk niet bijzonder aangezien de markt flinke klappen heeft gehad door de ondergang van FTX.

Lees meer over handelen in crypto.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!