Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Dit houdt de nieuwe cryptowet MiCA in

1 jaar geleden gepubliceerd op 11 mei, 2023

Maar liefst drie jaar duurde het tot de in 2020 geïntroduceerde cryptowet MiCA daadwerkelijk werd goedgekeurd door het Europese Parlement. De komst van MiCa, dat staat voor the Markets in Crypto Assets, gaat een hoop veranderen in de cryptowereld. Maar wat houdt de nieuwe cryptowet precies in? Dat gaan we uitgebreid toelichten.

MiCA heeft positieve uitkomst voor cryptomarkt

Er was de afgelopen tijd veel te doen om de nieuwe cryptowet, maar niet iedereen lijkt te weten wat MiCA precies inhoudt. Toch zien we al dat de grote bedrijven achter de wet staan. Zo ook Nederlands grootste cryptobeurs Bitvavo. De wet lijkt een positieve uitkomst te hebben voor de cryptomarkt.
Door de regelgeving komt er duidelijkheid binnen de cryptosector. Zo ligt er een groot deel van de focus op Stablecoins in combinatie met aanvullende eisen en moeten alle digitale valuta’s die worden toegelaten tot handel in de Europese Unie beschikken over een whitepaper.

Niet alleen cryptomunten moeten aan bepaalde regels voldoen, ook exchanges moeten reguleren binnen de regels. Exchanges moeten klanttegoeden gescheiden houden van bedrijfseigendom en moeten een beleid van bewaring vaststellen en naleven. Ook worden er minimum-kapitaaleisen gesteld en moeten exchanges ervoor zorgen dat er geen marktmanipulatie plaats zal vinden.

Een grote stap vooruit

Hoewel de wet een hoop veranderingen met zich mee brengt, is het een grote stap vooruit voor de cryptomarkt. Waar het overgrote deel van cryptohouders en exchanges eerst nog negatief was, slaat dat langzaamaan om. De cryptomarkt lijkt als eerste aan de beurt. Voor Non-Fungible tokens is er vooralsnog geen duidelijkheid over nieuwe wetten.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!