Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Duidelijkheid na geheimzinnige dood crypto CEO

3 weken geleden gepubliceerd op 17 mei, 2023

Klanten krijgen binnenkort meer duidelijk over de geheimzinnige dood van de Gerald Cotten, CEO van crypto exchange QuadrigaCX. De Canadese CEO kwam in december 2018 op een vreemde manier om het leven. Daarna ging de crypto-exchange failliet, waardoor de klanten niet meer aan hun geld konden komen.

Slachtoffers krijgen geld terug

In een document wat bij de rechtbank is ingediend staat dat de slachtoffers recht hebben op 13,09 procent van hun fondsen. Omgerekend komt dit neer op 87 procent van het geld dat Ernst & Young, de curator, beheert. Het resterende wordt later uitgekeerd. In totaal zijn er 17.648 gedupeerden die 223 miljoen Canadese dollar terug willen.

De Canada Revenu Agency is één van de slachtoffers. Zij hopen op een restitutie van 11,7 miljoen Canadese dollar aan belastingen van 2016 tot en met 2018. De Belastingdienst krijgt hiervan nog een bedrag van dertien procent. Nog veertien van de slachtoffers willen meer dan één miljoen dollar retour ontvangen.

Geheimzinnige dood

Cotten is overleden na een reis naar India. Tenminste, het gerucht gaat rond dat hij zijn dood in scène heeft gezet zodat de crypto-exchange failliet ging. Het is nog steeds een mysterie wat er precies is gebeurd.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)