Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Één op de vier jongeren bezit cryptovaluta

2 jaar geleden gepubliceerd op 11 december, 2021

Steeds meer jongeren besluiten om hun geld voor hun aan het werk te zetten. De spaarrentes bij banken worden steeds lager of zelfs negatief en dat maakt beleggingeninteressanter. Niet alleen ouderen investeren in geld in crypto of aandelen, ook jongeren zetten deze stap. Ruim een op de vier jongeren bezit crypto valuta. Natuurlijk is cryptovaluta niet de enige manier van beleggen. Traditionele manieren van beleggen in aandelen, indexfondsen en obligaties blijkt onder het andere deel van de jongeren evengoed populair. Maar is het voor jongeren meer een hobby om te beleggen of is het echt een slimme zet richting de toekomst?

 

Cryptovaluta als hobby of investering

Het is natuurlijk erg leuk om te zien hoe de waarde van het geld vanzelf meer wordt terwijl je er niets meer voor hoeft te doen. Toch is het goede vraag of jongeren cryptomunten kopen zien als een hobby of als een investering. Feitelijk kan het natuurlijk allebei zijn. Veel jongeren in Nederland geven echter wel aan dat ze hun geld beleggen om op te bouwen voor in de toekomst. Ruim 85 procent geeft aan dat het zeker geen hobby is om te beleggen. Ze beleggen werkelijk om een vermogen op te bouwen voor in de toekomst. Meer dan de helft van alle beleggers (ruim 56 procent) geeft wel aan dat het investeren voor hen iets hobbymatigs is.

Mannen kiezen er vaker voor om geld te investeren dan vrouwen. Een ander feit is dat jongeren die hoger opgeleid zijn vaker op een traditionele manier beleggen in plaats van te beleggen in cryptomunten. Slim investeren is ook iets waar de Nederlandse jongeren goed in zijn. Zo geeft ruim 77 procent van de jongeren aan dat je alleen moet investeren met geld als je het ook echt kan missen. Maar 9 procent investeert zonder dat ze spaargeld achter de hand hebben.

bitcoin munten

Crypto vs traditioneel beleggen

Beleggen in crypto is vaak populairder, omdat het makkelijker te bereiken is. Daarom kiezen ook aardig wat jongeren ervoor om hierin te beleggen. Je stort je geld bij een exchange en dit doet vervolgens het werk. Het is wel zo dat je er rekening mee moet houden dat het investeren in crypto aardig risicovol kan zijn. De cryptovaluta schommelt nog wel eens, waarbij het zomaar zou kunnen zijn dat je de inleg verliest. Aan de andere kant kan het ook zijn dat de cryptocurrency ineens in tientallen procenten stijgt aan waarde.

Bij beleggen in aandelen en obligaties investeer je in bedrijven. Hebben zij winst dan zul je dit ook merken in jouw eigen inleg, maar bij verlies zal je ook hierin meegaan. Het beleggen in indexfondsen is dan misschien het minst risicovol, omdat je inleg dan over verschillende bedrijven zal worden verspreid. Beleggen is risicovol en het is dus altijd belangrijk om je er goed in te verdiepen.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!